Salvador Clarà és el tinent d'alcalde d'ERC a l'Ajuntament d'Amer i amic des de la joventut de Carles Puigdemont. De joves van crear una revista, Espelt, on l'ara president de la Generalitat va poder expresar les seves inquietuds periodístiques. Estava elaborada pels joves del poble que omplien les estones també amb un grup de música, que es batejar amb el nom de «Zenit». Puigdemont hi tocava el baix «i jo hi cantava, molt malament per cert», recorda Clarà. Xevi Compte formava part també d'aquell grup i és l'únic que ha seguit amb una carrera musical consolidada.

Clarà i Puigdemont vivien a Amer i compartien les mateixes inquietuds polítiques, sempre basades «amb la catalanitat». Junts van viure amb angoixa la nit del 23-F i a poc a poc van començar a participar en actes polítics o sortides «al Pi de les Tres Branques».

Després de culminar els seus estudis van emprendre vides paralel·les però es dóna la circums?tancia que Clarà va anar a viure a Romania i llavors Puigdemont es va casar amb Marcela Topor. «Durant aquella època cada vegada que venien a Romania em venien a veure», explica.

El 27 de novembre passat es va produir un retrobament a Amer. Es van reunir tots els amerencs i amerenques que havien anat a l'institut. Van fer un sopar «que va durar fins a la matinada. Feia molts anys que no ens vèiem i va ser molt emotiu». D'allà va nèixer un grup de WhatsApp que han mantingut actiu fins dissabte a la nit, quan Puigdemont els va comunicar que, tot i que ho sentia molt, havia d'abandonar el grup per les responsabilitats que ara passava a asssumir. No ha pogut parlar encara amb ell. «Ja trobarem el moment. Som molt conscients de la feina que té».