Va apunyalar el vigilant d´un supermercat del costat dels Maristes i ho va intentar amb un treballador d´un altre comerç del Mas Xirgu. En els dos supermercats de Girona l´agressor va ser descobert quan pretenia robar ampolles de vodka i en voler-lo retenir s´hi va tornar amb un ganivet.

Els Mossos van muntar a la tarda un fort dispositiu per localitzar l´agressor, que va fugir, i que va culminar a dos quarts de deu de la nit amb la seva detenció. Es tracta d´un menor hondureny de 17 anys amb DNI espanyol que anava vestit amb jaqueta de xandall, segons testimonis dels fets. El jove va ser arrestat gràcies al fet que va poder ser indentificat a través de les càmeres dels establiments.

Els dos fets van tenir lloc amb un interval de dues hores. El primer, al voltant de quarts de quatre de la tarda, va succeir al supermercat Lidl de l´avinguda Josep Tarradellas, a tocar dels Maristes. El vigilant de seguretat va veure que un jove intentava emportar-se una ampolla de vodka i caramels sense pagar. Per això el va intentar retenir però el jove va clavar-li una ganivetada a l´esquena. L´agressor va fugir corrents en direcció a l´escola d´Hostaleria.

Segons una testimoni, el vigilant va quedar estirat a terra i li costava respirar. Ràpidament una companya del supermercat va ajudar a parar l´hemorràgia fins que va arribar l´ambulància i se´l van emportar cap a l´hospital Trueta, on roman greu.

L´altre fet, la temptativa d´apunyalament, va tenir lloc dues hores més tard al supermercat Mercadona de Mas Xirgu. En aquest cas el mateix jove va anar en aquest comerç, que està a prop del col·legi Bell-Lloch. Un caixer va veure que el noi es volia emportar també una ampolla de vodka. En intentar que no ho fes, el jove va voler clavar-li una ganivetada però va poder-ho evitar.