25 de agost de 2017
25.08.2017

La Generalitat insta l'Auditori a lliurar les auditories de 2015 i 2016

L'òrgan de transparència del Govern recrimina que no es faciliti la informació a un ciutadà i la CUP ho denuncia

28.08.2017 | 07:38
Lluc Salellas.

La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) ha requerit a la Fundació Auditori-Palau de Congressos de Girona que lliuri, en un termini de quinze dies, una còpia de les auditories de 2015 i 2016 a un ciutadà que les va demanar a l'abril. L'òrgan de transparència, nomenat pel Parlament, li recrimina que no hagi facilitat la informació i que tampoc hagi atès la petició que l'ens li va fer al juny, on demanava elaborar un informe sobre el cas i designar una persona per representar la institució en el procediment de mediació.

Segons consta a la resolució amb data de 9 d'agost, el ciutadà va presentar una reclamació davant d'aquest organisme de la Generalitat el juny en què explicava que no havia obtingut resposta a la seva petició d'accés a la informació. Aleshores, la comissió va sol·licitar a la fundació un informe en el qual exposés el seu posicionament en relació a la petició d'accés a la informació. També li sol·licitava que remetés l'expedient administratiu instruït i designés una persona per representar la institució en el procediment de mediació.

L'ens exposa que, a punt de complir-se dos mesos del termini que marca la llei de transparència, la fundació no ha lliurat la documentació ni designat el mediador tal i com se li requeria i malgrat els intents dels serveis administratius del GAIP.

Per tot plegat, ha resolt requerir a l'Auditori que en un termini de quinze dies lliuri a la persona reclamant la còpia dels documents que va demanar «sens perjudici de la percepció de la taxa que correspongui per la expedició de còpies» i que informi a la GAIP del compliment de la resolució.

La CUP ha denunciat la situació per mitjà d'un comunicat en el qual demana a l'alcaldessa que actuï d'immediat i posi a disposició del ciutadà i l'organisme de la Generalitat la informació reclamada. El regidor de la formació, Lluc Salellas, ha assegurat que «en un moment com l'actual, no es pot entendre que l'Ajuntament i els seus òrgans estiguin posant impedients al dret d'accés a la informació».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit