02 de desembre de 2017
02.12.2017

El Cirque du Soleil tria Girona per fer els càstings a Europa

Les audicions dels números acrobàtics es faran el 26 de febrer al matí en el marc del Festival de Circ

02.12.2017 | 07:14

El Cirque du Soleil ha escollit Girona per fer-hi el que, de moment, és l'únic càsting d'acròbates que la companyia canadenca ha programat a Europa el 2018. Les audicions per a la recerca de nous talents es faran el dia 26 de febrer al matí en el marc del Festival de Circ Elefant d'Or. Aquesta és la primera vegada que el Cirque du Soleil durà a terme el càsting durant un certamen, i també el primer cop que les audicions es faran sota una carpa que no és propietat de la companyia. El nom del Cirque du Soleil com a referent de les arts circenses és conegut arreu. Ara, la cèlebre companyia canadenca associarà el de Girona a la llista de ciutats on fa càstings. El 2018 podria ser que se'n fes un altre, però seria a Escandinàvia. La resta dels que apareixen al seu web són a Austràlia.

El conseller principal de càsting del Cirque du Soleil, Philippe Agogué, ha fet un símil amb el nom de la companyia dient que estan «contents de poder aportar llum» al festival gironí. Agogué també ha explicat que «no els fa por» fer l'audició a Girona –fins ara, els càstings es feien a grans ciutats com París o Berlín– perquè estan «persuadits» que rebran «moltes candidatures».

De fet, una setmana després d'haver-se publicat l'anunci, la companyia canadenca ja ha preseleccionat 250 candidats. I espera que, des d'ara i fins que acabi el termini per presentar-ne (el 10 de febrer) aquesta xifra arribi a les 500. Per intentar accedir al càsting, és imprescindible enviar un vídeo on els aspirants apareguin entrenant-se o durant un espectacle.


Entre 25 i 30 números

A partir d'aquí, Cirque du Soleil farà una selecció d'entre 25 i 30 números (que poden ser tant individuals com en grup). I el dia 26 de febrer al matí, sota la carpa instal·lada al Camp de Mart, es faran les audicions en viu.

Agogué subratlla que el principal objectiu del càsting és «trobar i confirmar nous talents», que passin a formar part de la «borsa» per als nous espectacles del Cirque du Soleil. A més, també hi ha la possibilitat que alguns dels qui s'hi presentin ja en surtin amb un contracte sota el braç. «També és veritat que, a vegades, els nostres artistes es fan mal i necessitem substituir-los ràpidament», concreta el conseller principal.

El director del Festival de Circ Elefant d'Or, Genís Matabosch, ha explicat que per a ells el càsting és «un somni» que no esperaven. I més, ha precisat, «essent tan joves», perquè el certamen arribarà el 2018 a la setena edició, però arreu del món hi ha quinze festivals internacionals de circ que se celebren des de fa més anys.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha dit que és «una fita immensa» i un «honor» poder lligar el nom de la ciutat amb el del Cirque du Soleil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema