L'AP-7 a l'alçada de la sortida Girona Oest està tallada en els dos sentits de la marxa des de poc despres d'un quart de nou del vespre i la N-II a l'alçada de Bàscara des de poc abans de les 10 de la nit.

Milers de manifestants que a la tarda s'havien concentrat davant la subdelegació del govern a Girona (la Policia Local els ha xifrat en 10.000) s'hi han desplaçat a peu per expressar la seva indignació per la detenció de Carles Puigdemont i l'empresonament, divendres passat, dels líders polítics del procés.

Amb crits de "llibertat", "Puigdemont president" o "sense desobediència no hi ha independència", els assistents s'han congregat a banda i banda de la via amb pancartes i banderes independentistes. Els participants han fet una foguera i han muntat una carpa amb la intenció de passar la nit a la via.

."Ens quedarem el que faci falta"

Els manifestants reclamen l'alliberament dels presos i de Puigdemont, que des d'aquest diumenge esta detingut a Alemanya. Així ho reivindica la Mercè Manera. "He vingut per denunciar tot el que estan fent a Catalunya, que ens han agafat el nostre legítim president", assegura. "Ens quedarem tot el que faci falta i demanem a la gent que vingui", insisteix.

La Imma Planella també ha decidit participar al tall de l'autopista a Girona aquest vespre. "He vingut aquí per defensar la llibertat de tots els presos polítics, tots i totes", afirma. "Em quedaré. No ho tenia previst així que si hi ha gent que està a casa, que porti mantes i menjar perquè quedarem poquets", ha dit.

Aquest no ha estat l'únic tall de carretera a Catalunya. Un grup de persones han tallat l'N-340 a Camarles durant prop d'una hora. També estan tallades la C-14 a Ponts, la C-16 i la C-25 a Sallent, l'N-340 a l'Ampolla, l'N-154 a Puigcerdà. També hi ha hagut marxes lentes, entre elles la de l'A-2 entre Soses i Lleida. A més la manifestació de Barcelona causa circulació amb retencions a la Ronda Litoral.

En aquest enllaç es pot consultar el mapa contínu del Servei Català de Trànsit amb totes les incidències viàries