El jutge ha resolt que l'Exèrcit pugui participar al saló educatiu Expojove de Girona però manté el veto a l'uniforme militar. La interlocutòria estima dues de les mesures cautelars que demanava el Ministeri de Defensa i permet que les forces armades puguin tenir estand al saló, que se celebrarà de l'11 al 14 d'abril. A més, resol mantenir aquesta mesura cautelar fins que no hi hagi sentència. És a dir, que es pot aplicar també en edicions posteriors a la del 2018. Per contra, sí que permet a l'organització «excloure la presència de personal uniformat a l'estand». L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, diu que la decisió del jutge els satisfà perquè dona compliment al codi ètic de Fira de Girona i confia que l'Exèrcit decideixi no participar en el certamen, ja que sempre ha dit que volia fer-ho amb uniforme.

La interlocutòria, que signa el magistrat Joan Marsal, havia de resoldre sobre les tres mesures cautelars que sol·licitava el Ministeri de Defensa. La primera, que les forces armades puguin participar a Expojove. La segona, que aquesta decisió es faci extensiva als tres anys de veto. I la tercera, que la Fundació Fira de Girona no pugui excloure la presència de soldats uniformats a l'estand.

El jutjat conclou que l'Exèrcit pot participar a l'Expojove i fixa que aquesta mesura cautelar es mantingui fins que hi hagi sentència. Segons l'escrit, Fira de Girona no va aprovar les normes de participació als diferents certamens que organitza fins al 26 d'abril del 2017. És a dir, un mes després que s'hagués celebrat el darrer Expojove.El jutjat recorda que, a l'hora de sancionar l'Exèrcit, la Fira es va emparar en aquestes normes. I que, per tant, «s'aplica al Ministeri de Defensa una clàusula sancionadora que es va redactar i publicar una vegada que el contracte ja s'havia consumat». A més, subratlla que l'Exèrcit no va saber que se li havia obert un expedient sancionador fins al 7 de març d'aquest any, quan va sol·licitar poder participar una altra vegada a l'Expojove. Així, el jutjat estima la demanda de l'Estat i anul·la de manera cautelar la sanció que s'havia imposat a les forces armades, permetent que puguin tornar a tenir estand.

Pel que fa a l'uniforme, el jutjat tomba la demanda que li feia Defensa, ja que el magistrat entén que Fira de Girona pot vetar la vestimenta militar en base al seu codi ètic. Unes normes que ja eren vigents per a l'edició de l'Expojove del 2017, i de les quals l'Exèrcit n'estava al càrrec.Precisament, recorda que abans que se celebrés el certamen, «hi ha correus del març de 2017 en què la Fundació Fira de Girona informava el Ministeri que la uniformitat militar conculcava el seu codi ètic». El magistrat no entra en el fons de la qüestió, però argumenta que en cap moment l'Exèrcit va manifestar el seu desacord amb aquesta interpretació ni va acudir als tribunals per denunciar-ho.