El ple de l'Ajuntament de Salt va rebutjar una moció de Ciutadans per lluitar contra les màfies que ocupen habitatges no per necessitat, sinó per pura especulació. La proposta demanava que es posés a disposició de les comunitats de veïns les eines legals de l'Ajuntament per fer front als prejudicis derivats de les ocupacions il·legals, que la Generalitat aprovés nous protocols de comunicació perquè els grans tenidors tinguin constància que les seves propietats han estat ocupades, que els cossos policials treballessin conjuntament contra aquestes màfies i que es demanés reformar el codi penal per endurir les penes de presó, entre d'altres. La moció va tenir el suport de Cs, PxC, CiU i PSC, mentre que el govern (ERC i Ips-CUP) i els regidors no adscrits del PDeCAT s'hi van mostrar en contra. Canviem Salt es va abstenir.

El regidor d'Habitatge, Ferran Burch (IpS-CUP), va explicar que el govern, òbviament, està en contra de les màfies, però ja està treballant amb les seves pròpies eines per fer-hi front. També va lamentar que el Constitucional tombés algunes lleis que permetien fer-hi front. El responsable saltenc d'habitatge va considerar que la proposta de Cs té "bon fons", perquè buscava millorar la situació del municipi, però va considerar que no hi podien votar a favor perquè algunes de les propostes ja s'estan portant a terme i perquè no recorda que recuperar certes lleis permetria garantir el dret a l'habitatge a més gent.

En canvi, el portaveu de CiU, Jaume Torramadé, va tornar a acusar el govern de ser «okupes- friendly»friendly i va lamentar que no vulgui fer «absolutament res» per acabar amb aquesta situació. Segons Torramadé, les ocupacions il·legals són una qüestió que "preocupa" la gent de Salt, i va lamentar que el govern no pensi posar-hi remei. En aquest sentit, va recordar que, quan ell va ser alcalde, va liderar una lluita contra les ocupacions i gràcies a això no es va disparar el número. Per contra, a indicar que, des de que existeix el govern actual, s'ha mimitizat l'activitat del programa Passadissos Nets, Passadissos segurs i el nombre de pisos ocupats s'ha multiplicat per quatre, superant els 400.

També el regidor de Cs, Atilano González, va lamentar la falta de suport del govern a una qüestió que considera «una necessitat urgent». "Em costa d'entendre que diguin que estan en contra de les ocupacions i tot i això hi votin en contra", va assenyalar.

Per part del PDeCAT, la regidora no adscrita Anna Fusté va justificar el vot en contra perquè el Congrés ha aprovat la seva proposta d'agilitzar els desnonaments d'ocupes especulatius, i vol esperar primer a veure com es desenvolupa.

Des del PSC, Iolanda Pineda va argumentar el seu vot a favor perquè va trobar que la moció era "adient per a la realitat del municipi", ja que reflecteix molt bé la situació que es viu al poble. El mateix va indicar el portaveu de Plataforma per Catalunya, Sergi Fabri, que va subratllar que el problema de les ocupacions és "evident i real a la vila", que ha augmentat amb el govern actual i que ha generat "situacions de perill" com l'edifici que es va cremar fa poc al carrer Torras i Bages.