Uns 300 antifeixistes s'han concentrat aquest dissabte al vespre davant del Teatre El Canal de Salt (Gironès) per protestar contra l'acte de Vox que s'hi feia a dins.

Al final s'han viscut moments de tensió quan els seguidors del partit d'ultradreta sortien del teatre. En aquell moment hi ha hagut corredisses i insults entre els dos grups, però els Mossos han evitat que es produïssin incidents.

Des de la Plataforma Antifeixista han carregat contra el consorci que formen la Diputació de Girona i els ajuntaments de Girona i Salt per permetre que Vox fes l'acte. Per això, han reclamat que les dues localitats es declarin antifeixistes per poder prohibir actes del partit d'Abascal.

Secretisme a l'acte de Vox d'aquest dissabte a la tarda. A dins, la formació d'ultradreta no ha permès l'entrada de periodistes, i tampoc la d'un jove de color que pretenia assistir a l'acte. A fora, els Mossos protegien el Teatre El Canal de Salt per evitar enfrontaments entre els partidaris del partit d'Abascal i els manifestants. Tot i que hi ha hagut certs moments de tensió al final no hi ha hagut cap incident.

Des de la Plataforma Antifeixista, una de les convocants de les protestes per l'acte de Vox, han carregat contra el consorci que gestiona el teatre i que està format per l'Ajuntament de Salt, el de Girona i la Diputació. "Seguim treballant perquè no es permeti a partits feixistes i racistes poder fer actes en espais públics dels nostres barris", ha assenyalat la portaveu de la plataforma, Gisela Camarero.

Fort desplegament de Mossos custodia el Teatre El Canal de Salt

Una desena de furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra han custodiat el Teatre El Canal de Salt (Gironès) on Vox ha fet un acte aquest dissabte a la tarda i al qual han assistit unes dues-centes persones. En total hi havia una seixantena d'agents que han vigilat els exteriors on hi havia convocades diverses manifestacions antifeixistes contràries a l'acte.

Concentrats a l'entrada del recinte, un centenar de manifestants portaven una pancarta on es podia llegir "Fora feixistes" i cridaven "No, nazis, no". També contra els Mossos: "no us mereixeu la senyera que porteu". Els manifestants han tirat ous als simpatitzants quan entraven al Canal i en el moment de la sortida, en acabar l'acte.

Els Mossos han restringit l'aparcament al voltant del recinte i s'han distribuït pels carrers adjacents al teatre per evitar possibles enfrontaments entre seguidors de la formació d'ultradreta i els manifestants.

A l'acte, al qual no han deixat accedir la premsa, estava prevista la intervenció d'Alícia Rubio i Jorge Buxadé de l'executiva del partit.