Els CDR han convocat concentracions arreu de Catalunya per protestar contra la detenció de nou independentistes acusats de delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d'explosius. La Guàrdia Civil ha practicat les detencions al matí per ordre del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, en el marc d'un operatiu que ha implicat uns 500 agents. Les concentracions s'han convocat davant la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia a Barcelona, però també a Sabadell, Vic, Girona, Lleida, Ripoll, Badalona o Igualada, entre d'altres.

Estelada gegant a l'Ajuntament

A Girona unes 1.500 persones segons l'Ajuntament s'han concentrat a la plaça del Vi per denunciar les detencions i reclamar la llibertat dels arrestats. Els manifestants han iniciat la protesta a les 20 hores, coincidint amb l'acte que Girona Vota celebra cada dilluns per demanar l'alliberament dels líders independentistes empresonats. En el transcurs de la protesta s'ha desplegat una estelada gegant a la façana del consistori i s'han llegit parlaments de diverses entitats ecologistes i independentistes.

Posteriorment, els manifestants s'han dirigit cap a la caserna de la Guàrdia Civil, on s'han concentrat a la rotonda dels Països Catalans, on els Mossos han impedit que avancessin cap a la Comandància.