La ciutat de Girona acull avui i demà la darrera trobada de la xarxa temàtica "Ciutat educadora i turisme responsable. El patrimoni com a valor identitari de les ciutats". La reunió comptarà amb la presència de representants de les diferents ciutats que en formen part.

Aquesta xarxa, liderada per l'Ajuntament de Girona i l'Ajuntament de Barcelona, ha comptat amb dues fases de treball. La primera d'elles es va iniciar l'any 2016 amb la participació de 16 ciutats de l'Estat espanyol, entre elles Girona, durant la qual es va teoritzar, debatre i compartir reflexions a l'entorn del comportament educacional i turístic que caracteritzen les ciutats com a marc de trobada de múltiples experiències.

Arran dels resultats satisfactoris obtinguts en el marc de la primera fase de la xarxa, 14 ciutats - Almoradí, Barakaldo, Barcelona, Bilbao, Conca, Girona, Granollers, la Vall d'Uixó, Lleida, Ontinyent, Sagunt, Saragossa, Tarragona i Vila-real- van decidir donar-li continuïtat i perllongar la xarxa dos anys més (2018-2019) amb l'objectiu de seguir reflexionant i compartint experiències sobre quin ha de ser el paper de les ciutats educadores en les polítiques turístiques.

La trobada, que servirà per posar en comú i fer el tancament del treball desenvolupat, s'ha iniciat aquest matí amb una rebuda institucional al Saló de Plens de l'Ajuntament de Girona a càrrec de la regidora d'Igualtat i Drets Socials del consistori, Núria Pi. Seguidament ha tingut lloc la ponència "La identitat de la ciutat a l'era de la hipermobilitat", a càrrec de Jose Antonio Donaire, professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona.

La resta del programa de treball de les jornades es dedicarà exclusivament a avançar i concloure els treballs de la segona fase de la xarxa, que seran presentats a la XIV Trobada de la Red Estatal de Ciudades Educadoras (RECE) a Sevilla el proper mes de març de 2020.

Per la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Glòria Plana Yanes, "participar a la xarxa de Turisme Responsable, ha suposat per l'Ajuntament de Girona un valor afegit a la implementació i desplegament del Pla Estratègic de Turisme de la ciutat, que basa les seves premisses fonamentals en la consolidació d'un model turístic que garanteixi la prosperitat del sector turístic de la ciutat al mateix temps que el benestar dels nostres ciutadans i ciutadanes."