Segueix-nos a les xarxes socials:

Es restableix el subministrament d'aigua als nou municipis afectats

Una operació de pel·lícula permet recuperar el servei d'aigua potable

Es restableix el subministrament d'aigua als nou municipis afectats

Operació de pel·lícula per recuperar el servei d'aigua potable a la població de nou municipis. Un helicòpter ha despenjat un bomber, i ha explicat al cap de planta com estava el punt de captació. Després s'hi ha tornat amb un vehicle especial tipus eruga que s'hi ha pogut apropar i amb l'ajuda de bombers s'han pogut despenjar per una tirolina fins a la instal·lació (rodejada pels 1.200 m³/s que sortien del Pasteral). Allà s'ha carregat gasoil al grup electrogen i s'ha obert més la comporta fins a 400 litres, suficient per subministrar 300 litres per l'Àrea de Girona i 100 pel CCB.

A partir de les 20.30 h es preveu que s'hagi restablert el subministrament d'aigua potable a la ciutat de Girona. A hores d'ara s'està recuperant de forma progressiva aquest subministrament i s'espera que tot el municipi disposi d'aigua a les 20.30 h. Tot i això, es continua treballant en la recuperació completa del servei, perquè ara mateix les condicions de subministrament estan en un estat precari i no s'espera que fins demà es pugui estabilitzar la situació.

A més de la ciutat de Girona, es restablirà el servei a Salt i Sarrià de Ter i a la resta de municipis que es nodreixen de la provisió d'aigua potable d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter: Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Quart, Sant Julià de Ramis i Vilablareix.

La resolució d'aquesta incidència comporta, per tant, que demà es reprenguin les classes i s'obrin amb normalitat tots els centres educatius de la ciutat de Girona amb l'excepció de l'Institut Narcís Xifra. En aquest equipament, les filtracions d'aigua han causat desperfectes en algunes aules.

Prem per veure més contingut per a tu