El Grup Municipal de VOX a Salt ha presentat una moció que es debatrà en el pròxim ple ordinari per tal que la bandera d'Espanya sigui a l'ajuntament juntament amb la senyera.

En la moció, VOX clama "pel compliment de la legalitat en referència a la bandera d'Espanya al consistori". La moció demana a l'alcalde, Jordi Viñas, el "compliment immediat de la legalitat pel que fa a la col·locació i permanència de la bandera d'Espanya a l'ajuntament."

En aquest sentit el portaveu de la formació a Salt, Sergi Fabri, ha manifestat en un comunicat que "fa massa temps que els saltencs han de veure com l'ajuntament polititza una institució que és de tots, incomplint la llei amb consciència i vulnerant al dret de tots els ciutadans de la vila a sentir-se representats pel consistori, una casa que s'ha de regir, entre d'altres, pel principi de neutralitat política".

VOX ha manifestat que "segurament aquest serà un procediment llarg i per tant cal començar-lo com abans millor".

Actualment, hi ha majoria independntista al consistori saltenc, si se sumen els 11 cregidors d'ERC i JxSalt, que formen l'equip de govern i els 2 d'IPS-CUP, a l'oposició. El PSC en té 5 i VOX, 3.