L'Ajuntament de Girona ha cancel·lat la majoria d'activitats que es fan en grup als centres cívics de la ciutat i també ha aturat que se'n programin de noves arran de les restriccions per la covid-19. Es tracta d'una de les mesures que el govern gironí emprendrà tenint en compte l'evolució de la pandèmia i les darreres restriccions decretades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, concretades ahir per part del Procictat. La mesura va entrar en vigor ahir mateix i, d'entrada, s'allargarà fins al 31 d'octubre.

El consistori ha anul·lat les iniciatives grupals previstes als centres cívics, locals socials i espais cívics municipals, excepte en tres casos: en el cas d'activitats d'intervenció socioeducativa, de lleure educatiu i d'educació en el lleure d'infants i adolescents, així com en els programes de suport juvenil; d'activitats d'intervenció social personal que s'adrecin a determinats col·lectius com el de l'atenció a les dones, la salut mental, la immigració, les addiccions, o la integració social, i en el cas de les activitats essencials amb funció social, corresponents als serveis personals de perruqueria i podologia. Per contra, es permeten els actes i espectacles culturals, sempre d'acord amb les mesures d'aforament i prevenció vigents que regeixen el sector cultural.

L'Ajuntament vetllarà perquè es puguin dur a terme totes les activitats dels espais cívics cancel·lades per la pandèmia. En aquest sentit, es treballarà per tal que les propostes dels centres cívics, locals socials i espais cívics municipals que s'han anul·lat es puguin fer en línia, i perquè totes les activitats presencials es reprogramin quan la situació ho permeti.