L'Ajuntament de Girona ha iniciat un procés per potenciar l'institut Narcís Xifra com a centre de referència de les escoles del sector, les escoles Montjuïc i Carme Auguet. Ahir va fer-se el tret de sortida del procés per buscar les vies més factibles a curt i mitjà termini per facilitar el treball conjunt entre els tres centres en l'àmbit metodològic i pedagògic per establir un itinerari clar entre la primària i secundària.

«Des del govern de Girona veiem molt positiu que es vetlli per mantenir l'aposta del Xifra com a institut de referència per l'escola Montjuïc», va dir el regidor d'Educació, Àdam Bertran.

Per la seva banda, la directora de l'escola Montjuïc, Imma Cortada, va afirmar que «cal coordinar un treball pedagògic comú basat en metodologies competencials i d'aprenentatge actiu entre primària i secundària dels centres de Montjuïc i Xifra, que és la clau de l'èxit». Així mateix, des de la direcció de l'institut Narcís Xifra, Josep Cortada va celebrar la jornada i va destacar que «l'equip de professorat del centre és molt potent i compta amb un projecte educatiu atractiu i consolidat». La directora de l'escola Carme Auguet, Laura Serrats, va destacar que «l'institut Narcís Xifra sempre ha estat la referència de la seva escola».

El president de l'AMPA de l'institut Narcís Xifra, Roger Casero, també es va mostrar satisfet per la iniciativa de treball conjunt, i va ressaltar la importància que un nombrós grup de famílies del darrer curs de primària de l'escola Montjuïc apostin per l'institut Narcís Xifra.