El carrer Universitat de Girona ha quedat tallat en sentit pujada fins al divendres al vespre per les obres vinculades al talús de l’estadi municipal de Montilivi al sector sud-est. El tall de trànsit afecta el tram comprès entre el carrer de Maria Aurèlia Capmany i el carrer de Santiago Coquard. Ahir mateix s’hi estava obrint una rasa.

Part del talús es va despendre pel temporal «Gloria», a inicis de l’any 2020. Aprofitant que s’havia de fer la reforma del talús s’està generant un camí entre la zona esportiva i la UdG. Els treballs es van adjudicar a l’empresa Perforaciones y Voladuras Ros Carbó i van començar a finals del mes de març i han de durar uns set mesos i tenen un cost de 203.509 euros.

El projecte inclou un estudi per assegurar l’estabilitat geotècnica per aplicar mesures d’estabilització per evitar futures esllavissades. A més es pretén millorar la mobilitat de vianants i ciclistes entre la zona esportiva i el carrer de la Universitat de Girona mitjançant un camí d’accés. Es tracta d’unes tasques complexes que afecten multitud de serveis (gas, telèfon, línies elèctriques, enllumenat, sanejament i subministrament d’aigua potable).

Les obres han de provocar que es portin uns 1.115 metres cúbics de terra a un abocador. L’esbrossament de la zona afecta uns 1.096 metres quadrats, on posteriorment s’hi plantaran espècies vegetals. La malla del talús ha d’ocupar 552 metres quadrats i els ancoratges estaran en 320 metres.