L’Ajuntament de Girona organitza entre el 28 i el 30 d’aquest mes les jornades «Vides a la ciutat», que tenen per objectiu reflexionar i debatre amb diferents agents sobre la ciutat actual, els nous reptes de la vida col·lectiva i urbana i el dret a la ciutat. Tot això, per tenir una mirada global en els reptes de futur després de la pandèmia i els efectes que ha causat.

Aquestes jornades se celebraran al Palau de Congressos. La primera, dilluns, porta per títol «Dret a la ciutat i ciutats habitables», i anirà a càrrec de la filòsofa Begoña Román i l’antropòleg Manuel Delgado. L’endemà, serà el torn de «L’Anàlisi» amb la realització de tres taules rodones de forma simultània amb 8 ponents convidats. «La proposta» serà la jornada que clourà aquest esdeveniment, dimecres, amb la directora de l’Observatori DESC, Irene Escorihuela, qui farà reflexionar al públic sobre les polítiques i indicadors pel dret a la ciutat.

Les jornades dels dies 29 i 30 de novembre tindran una primera part de taules rodones o conferència i una segona part de debat i treball en grup. Es compta també amb la presència d’entitats i persones especialitzades en els temes de les jornades, que puguin ser inspiradores i amb possibilitat d’aportar als grups. També s’ha convidat persones de les diferents àrees de la gestió pública local, més enllà de les polítiques socials i a càrrecs polítics. Es preveu fer una publicació de totes les conclusions.

Les jornades, que fins ara compten amb 125 persones inscrites, estan impulsades pel Consell de Cohesió i Serveis Socials de Girona, un òrgan municipal de participació que agrupa prop de 40 entitats i que pretén reflexionar sobre la realitat social de la ciutat i identificar necessitats per poder fer propostes i desenvolupar projectes coparticipats, pel que fa a l’accés a drets i la inclusió social.