Segueix-nos a les xarxes socials:

La canadenca Sabrina Habib, premi Internacional de la Fundació Princesa de Girona

És CEO i cofundadora de la xarxa de cura infantil més important de Kenya, que, a més, dona eines a les mares per a fer créixer les seves microempreses

La canadenca Sabrina Habib, premi Internacional de la Fundació Princesa de GironaFPdGi

La canadenca Sabrina Habib ha rebut avui el Premi Fundació Princesa de Girona (FPdGi) en la categoria Internacional per impulsar un model de cura infantil primerenc assequible a l'Àfrica Oriental. Segons el president del jurat, l'epidemiòleg Pedro Alonso, l'elecció de Habib, que ha assistit a l’acte per videoconferència, respon a que el model que ha impulsat «adquireix, a més, el compromís de treballar amb la gent a nivell local i garantir la qualitat».

Habib és CEO i cofundadora de la xarxa de cura infantil més important de Kenya, Kidogo. El director general de la FPdGi, Salvador Tasqué, ha destacat la «dimensió» del projecte: «Als seus centres atenen més de 18.000 nens que estarien mal atesos en una fase on es marca la diferència cognitiva perquè puguin ser alguna cosa en el futur». Sabrina Habib és conscient de la «veritat inherent» que el lloc on es neix sovint determina la trajectòria vital de les persones i sent que ha guanyat «la loteria genètica, simplement per haver nascut al Canadà», on va tenir accés a una «educació pública de qualitat» i a un «excel·lent sistema d'atenció». Des de molt jove, va sentir «la responsabilitat d’oferir als nens que creixen a les comunitats pobres de l’Àfrica Oriental una oportunitat perquè poguessin sortir dels seus cicles intergeneracionals de pobresa».

Kidogo «assegura que els nens rebin la cura, la nutrició i l'estimulació que necessiten per prosperar en els primers anys», alhora que permet que les seves mares «treballin amb tranquil·litat», ja que segueix un «model de franquícia social» que equipa les dones amb el coneixement, les habilitats i les eines de suport per iniciar o fer créixer les seves microempreses de cura infantil

L’elecció de Sabrina Habib completa les proclames per categories dels guardonats en l’edició 2023 dels Premis FPdGi: la fundadora d’«Arte Paliativo», Sílvia Fernández Cadevall (Social) ; la violinista María Dueñas (Art i Lletres); l'enginyer aeronàutic Rafael Jordá (Empresa); i l'investigador Marc Schneeberger (Recerca Científica). Els Premis FPdGi tenen una dotació econòmica de 20.000 euros cadascun.

Prem per veure més contingut per a tu