Ernesto Ekaizer presenta dijous a Girona el seu nou llibre: «Operación Jaque Mate»

L'acte de presentació se celebrarà a la facultat de Dret de la UdG dijous a les sis de la tarda

L’autor estarà acompanyat del degà de Dret de la UdG, Albert Ruda, la periodista del diari Ara, Mariona Ferrer i el director de Diari de Girona, Josep Callol

Ernesto Ekaizer a Girona, el 2019.

Ernesto Ekaizer a Girona, el 2019. / Marc Martí Font

DdG

«Qui és de debò l'excomissari José Manuel Villarejo, l'home de les mil identitats? Agent encobert d'intel·ligència o CEO del conglomerat d'empreses CENYT que ha amassat una fortuna? Com i per què afloren uns àudios -32 terabytes o dotze tràilers plens de gom a gom de paper- en els quals Villarejo ha gravat personalitats de la política, l'empresa, la policia i la justícia? Qui és Ignacio Stampa, el fiscal que la fiscal general de l'Estat va apartar del cas Villarejo precisament pel seu infatigable afany d'investigar?».

D'aquesta manera es presenta el nou llibre d'Ernesto Ekaizer, un dels periodistes i escriptors més influents d'Espanya, col·laborador d'El Periódico, del mateix grup editorial de Diari de Girona, i investigador incansable dels afers que envolten la casa reial, especialment el rei emèrit, el CNI, la justícia i, en aquest cas, l'excomissari José Manuel Villarejo i el fiscal Ignacio Stampa.

Operación Jaque Mate. Cómo acabaron con el fiscal del caso Villarejo (Ediciones B) es presenta aquest dijous a Girona, amb l'autor com a protagonista i acompanyat del degà de la facultat de Dret de la Universitat de Girona, Albert Ruda, la delegada del diari Ara a Girona, Mariona Ferrer i el director de Diari de Girona, Josep Callol. L'acte es farà a la sala de graus de la Facultat de Dret de la UdG, al campus de Montilivi, a partir de les sis de la tarda.

Llibre imprescindible

Operación Jaque Mate és d'aquells llibres imprescindibles si un no es vol perdre quina és la història no explicada fins ara de com el poder va apartar un dels fiscals del cas Villarejo i quins són els perquès. Ekaizer s'endinsa en el cas a través del volum de 543 pàgines, basat en fons d'informació i molta documentació.

Com ell mateix explica a la nota final, «el gallet que va disparar el llibre no va ser el cas Villarejo genèricament parlant, sinó la batalla -una manipulació mediàtica i judicial espectacular que reflecteix la crisi del periodisme actual- per carregar-se al fiscal Ignacio Stampa i cercar en un corralito al seu company de fatigues Miguel Serrano».