Detingut a Barcelona l'home que va violar i robar una dona sense sostre a Girona

El detingut, un home de 39 anys i amb múltiples antecedents, havia fugit després dels fets i feia una setmana que es trobava en cerca i captura

Els jardins de la francesa, on va tenir lloc la presumpta agressió sexual.

Els jardins de la francesa, on va tenir lloc la presumpta agressió sexual. / MARC MARTI FONT

ACN/Redacció

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres a Barcelona l'home que va agredir sexualment i va robar a una dona sense sostre a Girona la setmana passada. El detingut, un home de 39 anys i amb múltiples antecedents, havia fugit després dels fets i feia una setmana que es trobava en cerca i captura.

Els fets van tenir lloc el 2 de setembre a quarts de deu de la nit quan la víctima, que feia uns dies que pernoctava en aquells jardins, va dirigir-se al centre d’acollida de la Sopa per demanar menjar. Un cop allí va buscar una amiga, però l’investigat, que també dorm al carrer i és usuari de la Sopa, va sortir de dins el centre i va començar a perseguir-la i a increpar-la. La dona va intentar fugir però l’home la va atrapar quan van arribar als jardins, i va fer-la caure a terra amb violència, on va intentar-la afogar fins a set vegades, segons va declarar la víctima durant la seva declaració judicial. Llavors va agredir-la sexualment i seguidament va agafar-li les seves pertinences, mentre la víctima sortia corrent per demanar ajuda. Tot i que l’home va tornar a perseguir-la, la víctima va aconseguir explicar-ho al personal de seguretat de la Sopa, i va poder recuperar les seves pertinences.

En la seva declaració, la dona va explicar que coneixia el denunciat perquè han coincidit diverses vegades en centres d'acollida, i també han arribat a dormir al carrer amb altres persones. Sobre això, va manifestar que tant ella com altres companyes van adonar-se que l'home s'aprofitava de l'excusa del fred per "tocar" dones. A més, va assegurar davant la jutgessa que fa uns cinc mesos va agredir-la físicament propinant-li diversos cops de puny al pit, tot i que no va denunciar els fets.