El Consell d'Estudiants detecta una sèrie de «greuges» sobre mobilitat per anar a la UdG

Les principals actuaciones que demanen són la millora de l'atenció a les persones amb dificultats de mobilitat, de les línies universitàries L7, L8 i L11 o crear freqüències noctures en períodes d'exàmens

La trobada entre membres del Consell d'Estudiants i la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral.

La trobada entre membres del Consell d'Estudiants i la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral. / Generalitat Girona

Josep Coll

Josep Coll

El Consell d'Estudiants de la Universitat de Girona ha platejat una sèrie d'actuacions de millores sobre mobilitat perquè la comunitat universitària pugui accedir millor a les diferents facultats. Tot això, després que ahir es presentés la nova campanya de la T-Jove i membres del Consell d'Estudiants poguessin reunir-se amb la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral. A més, aquests problemes que s'han traslladat a Cañigueral, s'han fet extensius a l'Ajuntament de Girona, un cop avui s'han reunit membres del Rectorat de la UdG, amb Quim Salvi al capdavant, amb l'alcalde Lluc Salellas i altres membres del consistori.

En aquest sentit, s'han detectat una sèrie de «greuges» i, per això, el Consell d'Estudiants de la UdG han demanat a les administracions diferents millores. La primera, adequar totes les línies per les persones amb dificultats de desplaçament. I és que, sobretot al Campus del Barri Vell, moltes persones han de fer servir taxi per arribar-hi.

A part, també sol·liciten més freqüències en les línies de bus urbà que arriben a les diferents facultats. En aquest cas, l'L7 (que arriba al campus del Barri Vell), l'L8 (que va fins al Parc Científic i Tecnològic i al campus de Montilivi) i l'L11 (que també arriba al campus de Montilivi). A més, demanen ampliar el recorregut de la línia L6, que va de Sarrià de Ter fins al barri de Vila-roja, però no té parada a cap dels campus de la UdG. Només atura al carrer del Carme, a prop de la Facultat de Medicina.

A més, demanen augmentar les freqüències nocturnes de les línies universitàries L7 i L11, que actualment són molt limitades. També crear freqüències en temporada d'exàmens, quan algunes de les biblioteques obres fins a la matinada.

Per últim, volen que la Girocleta també pugui arribar als diferents campus de la universitat. Actualment, només té una parada pròxima al campus Centre, però no arriba a Montilivi, al Barri Vell ni al Parc Científic i Tecnològic. En la reunió d'aquest matí entre Ajuntament i UdG, ja s'ha explicat que s'està treballant perquè la Girocoleta pugui arribar a Montilivi i al Parc Científic i Tecnològic.

Més enllà de Girona

A banda dels «greuges» detectats dins la ciutat de Girona, el Consell d'Estudiants n'ha explicat d'altres que no involucren el transport públic de la ciutat, però sí els estudiants que venen de fora. En aquest sentit, han detallat que la línia R11, que connecta Barcelona, Girona i Figueres, presenta constants retencions i demanen més franqüència durant el matí.

L'RG1 que prové del Maresme no té un tren a primera hora del matí perquè els estudiants puguin arribar a la primera classe del dia. Per això, demanen la sortida d'un tres més aviat i que no tingui tants retards.