Desnonen una família i el Sindicat d'Habitatge de Salt acusa els Mossos d'actuar «com si fossin Desokupa»

S'ha executat un desallotjament d'una família amb dos menors d'edat als pisos del Grup Sant Jaume

Serveis Socials oferiran un allotjament temporal a la família i estudiaran el cas després que la propietat es negués a arribar a un acord perquè poguessin seguir vivint al domicili

Els manifestants i la policia durant el desnonament a Salt

Els manifestants i la policia durant el desnonament a Salt / DdG

T.C.C./E.B.

Aquest matí s'ha desallotjat una família amb dos menors d'edat als pisos del Grup Sant Jaume de Salt.

Els Mossos d'Esquadra han desplegat diversos furgons de l'ARRO per donar suport a la comitiva judicial i realitzar el desnonament.

A lloc al mateix temps s'hi han concentrat una vintena de persones i com ha informat el Sindicat d'Habitatge de Salt, han identificat membres d'aquesta entitat que estaven reunides a la zona per mostrar la seva disconformitat amb l'acció que es duia a terme.

Un cop fet el desnonament, els manifestants s'han traslladat a l'oficina de Serveis Socials de Salt per "exigir una solució aquesta barbàrie" i han "ocupat" la sala. Posteriorment s'han manifestat davant del local. Arran dels fets, a la zona s'hi ha desplegat també la Policia Local de Salt i la concentració finalment, ha sumat una trentena de persones.

Un cop dissolta la mobilització, des del sindicat s'ha acusat els Mossos d'haver actuat "com si fossin Desokupa" i han assegurat que s'han desplaçat set furgonetes a la zona i que han

"espantat a la família perquè marxes de casa seva, sense la comitiva judicial, i han fet que la família marxi 'voluntàriament'". Un fet que afirmen que "no oblidaran", afirmen a les xarxes. Des dels Mossos afirmen que el desnonament ha estat com es fa habitualment en tots els casos.

Fons voltor s'ha negat a un acord

L'ajuntament de Salt informa que des dels Serveis Socials municipals s'ha fet seguiment del cas d'aquesta família desnonada i que malgrat les gestions fetes des de l'Oficina Local d'Habitatge de Salt, el fons voltor propietari de l'immoble, Divarian, s'ha negat a arribar a un acord per tal que la família pogués seguir vivint en el pis. 

Per tot això i un cop fet el desallotjament, des de Serveis Socials oferiran un allotjament temporal a la família per estudiar el cas a fons i buscar alternatives, indiquen fonts municipals. 

Amb tot, el consistori insisteix que mantenen el compromís amb l'accés a l'habitatge dels ciutadans del municipi i que això es demostra, indiquen, amb el fet que des del mes de juliol s'han aturat 29 desnonaments.