Segueix-nos a les xarxes socials:

VÍDEO: Una nova baralla sacseja l'oci nocturn de Girona

La discoteca Gossip, ubicada al passeig Canalejas, ha estat escenari d'incidents a l'entrada del local aquesta matinada

La Policia Municipal ha identificat a les persones implicades

This browser does not support the video element.

Captura de l'enfrontament al passeig CanalejasDDG

El local Gossip de Girona, ubicat al passeig Canalejas, ha estat escenari aquesta matinada d'una baralla a l'entrada del local. Les primeres informacions apunten que els porters haurien fet fora del local als implicats perquè estaven causant aldarulls a l'interior de la discoteca.

La Policia Municipal de Girona ha obert diligències i ha identificat a les persones implicades. De moment, ni els controladors ni el local han presentat denúncia. Els Mossos d'Esquadra, que també s'havien desplaçat fins al lloc dels fets, no han detingut a cap persona implicada en la baralla.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha assegurat aquest matí a través d'una piulada a X (abans Twitter) que "continuarem treballant per evitar aquests episodis" i assegura que "no tolerarem aquestes actituds".

La regidora de Seguretat i Convivència, Sílvia Aliu, assegura a través de X que s'han aixecat cinc actes i que els fets s'estan investigant. Amb tot, subratlla que "no tolarem actituds agressives i violentes en cap local d'oci nocturn de la ciutat". Aquest matí, ha explicat, ja ha parlat amb alguns veïns i amb la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM). "Demanem a les activitats d'oci nocturn diligència per tractar els temes de seguretat a l'interior dels locals de nit i discoteques".

Amb tot, subratlla les mesures que han posat sobre la taula. Es tracta d'una reunió de coordinació amb representans de l'Ajuntament, del sector de l'oci nocturn i de la policia (programada per la primera setmana de gener), seguiment de les necessitats del sector i activar tots els mecanismes de seguretat "que siguin possibles". A més, la regidora ha assegurat que augmentaran la presència policial al carrer a partir d'aquest 2024, amb dos policies més al matí (alliberats per seguiertat privada i decidit per l'anterior mandat); un policia més per la incorporació d'un nou administratiu que alliberarà la càrrega de feina administrativa; dos nous policies que vindran d'un altre municipi; dos més que començaran pràctiques al gener; quatre que ho faran a l'octubre: i dos policies més durant el 2024. També estan pendents de l'arribada de les impressores de l'Ipad, que permetrà fer actes digitalment, i la nova borsa, que s'obrirà per cobrir les noves jubilacions de 2025.

Aquest incident es produeix després dels incidents de la setmana anterior a l'exterior de la discoteca Platea, a poca distància d'on s'ha produït la nova baralla. La regidora de Seguretat assegura, en la mateixa piulada a X, que "dilluns vam parlar amb els propietaris, que ens van fer demandes: impedir l'accés de vehicles al carrer i augmentar la presència policial a partir de les 3:30 hores". L'Ajuntament, juntament amb la Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra, va acordar que hi hauria "més vigilància" a la zona, una decisió que dimecres van traslladar al local i a la FECASARM.

Prem per veure més contingut per a tu