VÍDEO: Una nova baralla sacseja l'oci nocturn de Girona

La discoteca Gossip, ubicada al passeig Canalejas, ha estat escenari d'incidents a l'entrada del local aquesta matinada

La Policia Municipal ha identificat a les persones implicades

Captura de l'enfrontament al passeig Canalejas

DDG

Redacció

El local Gossip de Girona, ubicat al passeig Canalejas, ha estat escenari aquesta matinada d'una baralla a l'entrada del local. Les primeres informacions apunten que els porters haurien fet fora del local als implicats perquè estaven causant aldarulls a l'interior de la discoteca.

La Policia Municipal de Girona ha obert diligències i ha identificat a les persones implicades. De moment, ni els controladors ni el local han presentat denúncia. Els Mossos d'Esquadra, que també s'havien desplaçat fins al lloc dels fets, no han detingut a cap persona implicada en la baralla.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha assegurat aquest matí a través d'una piulada a X (abans Twitter) que "continuarem treballant per evitar aquests episodis" i assegura que "no tolerarem aquestes actituds".

La regidora de Seguretat i Convivència, Sílvia Aliu, assegura a través de X que s'han aixecat cinc actes i que els fets s'estan investigant. Amb tot, subratlla que "no tolarem actituds agressives i violentes en cap local d'oci nocturn de la ciutat". Aquest matí, ha explicat, ja ha parlat amb alguns veïns i amb la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM). "Demanem a les activitats d'oci nocturn diligència per tractar els temes de seguretat a l'interior dels locals de nit i discoteques".

Amb tot, subratlla les mesures que han posat sobre la taula. Es tracta d'una reunió de coordinació amb representans de l'Ajuntament, del sector de l'oci nocturn i de la policia (programada per la primera setmana de gener), seguiment de les necessitats del sector i activar tots els mecanismes de seguretat "que siguin possibles". A més, la regidora ha assegurat que augmentaran la presència policial al carrer a partir d'aquest 2024, amb dos policies més al matí (alliberats per seguiertat privada i decidit per l'anterior mandat); un policia més per la incorporació d'un nou administratiu que alliberarà la càrrega de feina administrativa; dos nous policies que vindran d'un altre municipi; dos més que començaran pràctiques al gener; quatre que ho faran a l'octubre: i dos policies més durant el 2024. També estan pendents de l'arribada de les impressores de l'Ipad, que permetrà fer actes digitalment, i la nova borsa, que s'obrirà per cobrir les noves jubilacions de 2025.

Aquest incident es produeix després dels incidents de la setmana anterior a l'exterior de la discoteca Platea, a poca distància d'on s'ha produït la nova baralla. La regidora de Seguretat assegura, en la mateixa piulada a X, que "dilluns vam parlar amb els propietaris, que ens van fer demandes: impedir l'accés de vehicles al carrer i augmentar la presència policial a partir de les 3:30 hores". L'Ajuntament, juntament amb la Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra, va acordar que hi hauria "més vigilància" a la zona, una decisió que dimecres van traslladar al local i a la FECASARM.