L’oficina comarcal de turisme del Gironès puja un 20% el nombre de visitants

Durant el 2023 l’espai va atendre a 36.648 persones, amb els moments més àlgids que es van produir durant els mesos de maig i octubre

Temps de Flors és un dels moments en els quals es visita més Girona.

Temps de Flors és un dels moments en els quals es visita més Girona. / Marc Martí Font

Josep Coll

Josep Coll

L’oficina comarcal de turisme del Gironès va atendre un total de 36.648 persones durant el 2023. Això, significa un augment del 20% respecte al 2022. El Punt de Benvinguda, ubicat el carrer Berenguer Carnicer de Girona, és el punt de sortida de la majoria de les visites guiades que es fan a la ciutat. A més, entre les demandes més sol·licitades destaquen les referents a monuments i patrimoni, museus, esdeveniments o rutes a peu i en bicicleta.

El gran gruix de visitants han estat estrangers, un 61% del total. Això significa que van passar per l’oficina un total de 22.355 estrangers durant l’any passat. La procedència principal és Estats Units i França, les dues amb el 20% dels totals de procedència dels estrangers. També arriben de Polònia (12%), Alemanya (7%) o Regne Unit (5%).

Per altra banda, el 39% del total dels visitants van ser nacionals (14293 persones). El públic català va arribar, majoritàriament de la comarca del Barcelonès (31%), mentre que també n’hi va haver un 12% del Gironès, un 10% del Maresme i un 9% del Tarragonès. En canvi, les persones arribades de la comunitat autònoma de Madrid van ser les més ateses pel que fa a la procedència de la resta d’Espanya (22%). La segueixen públic d’Andalusia (12%), Castella i Lleó (10%) i el País Valencià (9%).

La gran diferència en les persones ateses de forma individual o aquelles que ho fan en grups turístics. Mentre que els visitants individuals estan compensats segons la seva procedència (50% tant estrangers com nacionals), en grups turístics destaquen molt més els estrangers (65%) que els nacionals (35%).

Els mesos de l’any en els quals hi va haver més atenció van ser el maig i l’octubre. Durant el primer mes, coincidint amb Temps de Flors, L’oficina comarcal de turisme va rebre 9.633 persones. Mentrestant, a l’octubre se’n van atendre 5.049, coincidint amb un altre dels esdeveniments més destacats de Girona com són les Fires de Sant Narcís. Aquesta tendència també reflecteix una desestacionalització progressiva de la temporada turística, amb una creixent alta demanda durant la primavera (Temps de Flros) i la tardor (Fires).