El consistori infantil de Ripoll que es va reunir dilluns passat a la sala Eudald Pradell del consistori, va demanar després del primer ple d’aquest curs, que les boques dels contenidors siguin més grans per tal que tothom pugui llençar-hi residus sense dificultats. L’acumulació d’objectes a l’exterior de les zones de contenidors és un dels problemes habituals que es produeixen en els llocs més habitats de Ripoll des de fa anys. En alguns barris això suposa un dèficit de salubritat però també estètic, sobretot entorn del barri vell, el més turístic de la vila.

Aquesta demanda se suma a la polèmica que des d’un inici va generar la instal·lació dels nous contenidors que des de 2019 estan operatius no només a Ripoll i a la comarca. El lema de “Ets gris, ets resta, ets rebuig, ets Ripollès” que acompanya els contenidors de rebuig va molestar ja d’inici a un percentatge de vilatans i va convertir-se en mediàtic, tot i que el laboratori creatiu olotí Marejant la Perdiu, responsable de la campanya, afirmava que ja cercava aquesta reacció. Els problemes amb les dimensions de les boques dels contenidors tampoc és nou. Fa una dècada i mitja un regidor de Campdevànol va prendre la iniciativa de fer-les més grosses perquè considerava que no facilitaven la tasca dels veïns.

Les primeres propostes del nou consistori presidit per Iona Carbonell, també van incidir en altres àmbits com ara la recollida d’aliments per les colònies de gats que hi ha al municipi i pels gossos del Refugi d’Animals, la creació de zones d’esbarjo per a adolescents, habilitar semàfors sonors per persones amb dificultat de visió que indiquin el sentit des d’on venen vehicles en passos de vianants, o un cartell informatiu per la locomotora de la sèrie 1000 exposada a Ripoll que properament es vol traslladar a la rotonda de Can Guetes.