En el marc de la Mostra, el dia 29 de novembre es lliurarà a la basílica de la Sagrada Família el cinquè Premi de Cinema Espiritual de Catalunya i també el primer premi del Concurs de Treballs Audiovisuals sobre l’espiritualitat i el fet religiós.

El Premi de Cinema Espiritual, instaurat el 2018, reconeix la trajectòria d’un director o directora de cinema que s’hagi significat per la seva implicació en la societat a través de les seves pel·lícules. El premi consisteix en la reproducció d’un estel de la façana del Naixement del temple de la Sagrada Família, donat per aquesta institució.

D’altra banda, el Concurs de Treballs Audiovisuals sobre l’espiritualitat i el fet religiós, que s’organitza per primera vegada, està adreçat a estudiants de cinema i té com a objectius impulsar la producció audiovisual d’aquesta temàtica i fomentar els treballs cinematogràfics del jovent en català.

A més, per segon cop, la Mostra inclou un Espai Educatiu, una proposta pedagògica que posa a disposició del professorat i dels educadors guies didàctiques de diferents pel·lícules per poder treballar, a través del cinema, diverses temàtiques curriculars des de la perspectiva de l’espiritualitat, el diàleg entre les religions i la cohesió social.

La proposta està adreçada al professorat i alumnat d’entre quart i cinquè de primària, ESO i Batxillerat. Les guies es poden descarregar des del portal de Cinema Espiritual de la Generalitat.