El Palau de Fires de la ciutat de Girona acull aquest cap de setmana una nova edició de l'Exposició Internacional Canina, més coneguda com a Expocanina. Una mostra que arriba enguany a la seva 22a edició amb un total de 1.000 participants, que mostraran la seva bellesa davant dels jutges.

El certamen, organitzat per l'Associació Canina Unió Cinòfila de Catalunya, és una exposició puntuable per a les competicions Mare Nostrum Winner Cup 2018, en la categoria d'adults, i Mare Nostrum Teen Winner Cup 2018, en la categoria júnior.

Dels gossos participants en l'Expocanina de Girona, i segons explica l'associació, la major part provenen de Catalunya i la resta de l'Estat espanyol, França, Holanda, Itàlia i altres països europeus. Tots ells mostraran els seus atributs davant del jurat. Enguany, hi haurà vuit jutges de competició. D'aquests, 2 són de Catalunya (1 de Girona), 3 d'altres zones d'Espanya, 1 de Grècia, 1 d'Ucraïna i 1 de Bulgària.

Una exposició canina és un concurs en el qual jutges familiaritzats amb diferents races avaluen la qualitat i com està conformat un gos en comparació amb l'estàndard de la raça. En els nivells més alts hi ha el campionat de totes les races, que té classes separades per a la majoria de castes. També hi ha exposicions per a una raça o grup específic organitzades generalment pel club o associació respectiu i es coneixen com a exposicions d'especialitat o monogràfiques.

Les races que més representació tindran en la competició d'aquest cap de setmana al Palau de Fires de Girona són el chihuahua, el labrador retriever, l'american stafford i el rottweiler, segons expliquen des de l'Associació organitzadora del certamen.

Al llarg de les dues jornades de l'Expocanina els visitants podran veure les diferents exposicions comercials i també les diferents proves i concursos que s'han programat. El Palau de Fires obrirà les seves portes a 2/4 de 9 del matí. Primer de tot es durà a terme un control veterinari itinerant i, tot seguit, tindran lloc les exposicions canines.

Per a la jornada de demà hi ha diferents concursos, dividits en diferents grups. Les races presents a la competició seran els gossos d'atura, el pastor alemany, els pastors belgues, el ca de bestiar, el beauceron, el pastor blanc suís, l'akitas, el wolfspitz i l'spitz gegant.

Per diumenge, la jornada inclou també diferents concursos. Les races presents seran schnauzers, dobermann, pinschers, dogo argentí, races espanyoles, bulldog anglès, rottweiler, cane corso, terriers de tipus bull, caniches, bichones, cretat xinès i bulldog francès.