La pel·lícula nord-americana 'Boyhood' ha estat l'estrella aquest diumenge a l'edició número 68a edició dels Bafta en emportar-se tres dels cinc premis als que optava, en una nit que no ha resultat bona per a 'Birdman', del director mexicà Alejandro González Iñárritu.

La cinta, dirigida per Richard Linklater, s'ha imposat a "Birdman"; "El Gran Hotel Budapest", de Wes Anderson; "The Imitation Game (Desxifrant Enigma)", de Nora Grossman; i a "La teoria del tot", de Tim Bevan.

En la categoria reina de la vetllada, que ha tingut lloc a la Royal Opera House, al West End londinenc, Tom Cruise, candidat al Bafta el 1991 com a millor actor per "Nascut el 4 de juliol", ha estat l'encarregat de fer lliurament del premi a l'equip de "Boyhood".

"Boyhood" va ser un dels grans guanyadors de la nit en emportar-se tres dels cinc premis als quals optava: millor director (Richard Linklater) i millor actriu secundària (Patricia Arquette), a més de millor pel·lícula.

El britànic Eddie Redmayne ha estat guardonat amb el Bafta a millor actor pel seu paper a "La teoria del tot".

Redmayne, que ha interpretat al cèlebre científic britànic Stephen Hawking en el reeixit film, s'ha imposat a Benedict Cumberbatch ("The Imitation Game - Desxifrant Enigma"), Jake Gyllenhall ("Nightcrawler"), Michael Keaton ("Birdman") i Ralph Fiennes ("El Gran Hotel Budapest").

"Aquesta és una de les millors nits de la meva vida. Vull dedicar aquest honor a tres famílies: la meva, la professional ia una altra família increïble, els Hawking", ha dit Redmayne.

"La meva família no treballa en aquest món tan fantàstic que és el cinema, però sempre ha tingut molta fe en mi. Aprofito per dedicar també a la meva família professional: Felicity Jones, ets increïble, James Marsh, vas confiar en mi i et dono les gràcies ", ha subratllat l'actor britànic.

"No obstant això, aquest premi s'ho mereix una família especialment, una família increïble: els Hawking. Ells van tenir molta confiança en nosaltres i ens recorden cada dia la importància de viure una vida plena", ha manifestat, emocionat, l'actor londinenc.

El guardó, un dels més disputats de la gala, l'ha lliurat l'actriu britànica Kristin Scott Thomas.

Julianne Moore, millor actriu per "Sempre Alice"

La nord-americana Julianne Moore ha guanyat el Bafta a la millor actriu per la pel·lícula "Sempre Alice", a la 68 edició dels premis de l'Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió.

Moore s'ha imposat a Amy Adams ("Big Eyes"), Felicity Jones ("La teoria del tot"), Reese Whiterspoon ("Wild") ja Rosemund Pike ("Perduda").

La nord-americana, que vestia un espectacular disseny escotat, de Tom Ford, una de les firmes favorites de l'actriu, ha dedicat el premi "a les dones de la seva vida".

"Vull agrair aquest premi a tot l'equip de la pel·lícula, és un veritable honor per a mi ser aquí aquesta nit. Sobretot, vull dedicar-lo a les dones de la meva vida, especialment a la meva àvia ia la meva mare", ha dit, emocionada, Moore.

Aquest és el primer Bafta que aconsegueix l'actriu nord-americana, que ja va ser nominada en tres ocasions: en 1999 per "La fi del romanç"; el 2002 per "les hores" i el 2010 per "Els nois estan bé".

Moore queda molt ben posicionada per a la 87 edició dels Oscar, que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes al Teatre Kodak de Los Angeles (Estats Units), guardó per al qual opta per "Still Alice".