Ja ha arribat l'estiu i amb ell l'època dels gelats, unes postres refrescants que agraden a petits i grans. Però, són bons per als nens? Molts gelats contenen conservants artificials i aromes que no resulten especialment bons per a la seva dieta.
És per això que et proposem realitzar els teus propis gelats casolans. Receptes que podràs realitzar amb els teus fills de manera fàcil i divertida i amb les que, a més, tindràs el control sobre els ingredients, assegurant-te que són naturals i sans per als més petits.
1. Gelat de maduixa
Un dels gelats preferits pels més petits. A més, compost principalment per fruita. Una manera divertida i refrescant d'afegir fruita a la dieta dels nens. La recepta d'aquest gelat és molt senzilla:
Ingredients
500 gr. de maduixes
100 gr. de sucre
25 ml. de sucre invertit
200 ml. de llet sencera
225 ml. de nata per muntar
1 llimona
Elaboració
Rentar les maduixes i tallar-les a trossets.
Repartir en una safata i escampar sucre per sobre.
Deixar reposar una hora i mitja.
Afegir llet, unes gotetes de llimona i sucre invertit.
Triturar-ho tot i colar la barreja.
Muntar la nata.
Afegir la barreja a poc a poc, remenant contínuament.
Tirar la barreja en un recipient metàl·lic o heladera i tapar-lo amb paper film.
Ficar-ho al congelador.
Remoure-ho cada mitja hora durant les primeres tres hores i després deixar congelar.
2. Gelat de xocolata
Un altre dels sabors preferits per petits i adults. Un gelat per als més llaminers de la casa.
Ingredients
250 ml. de llet
250 ml. de nata
25 gr. de cacau en pols
85 gr. de xocolata fondant
100 gr. de sucre
2 rovells d'ou
sal
Elaboració
Batre els rovells amb el sucre fins que es dissolgui i reservar en un bol.
En un cassó a foc baix, posar la llet amb la nata i el cacau en pols.
Remoure-ho tot perquè s'integri i es dissolgui el cacau.
Ratlleu la xocolata fondant i afegir a la barreja.
Batre-ho fins que es desfaci la xocolata.
Afegir-hi una mica de sal per realçar el sabor.
Incorporar-hi la barreja de rovells i sucre que hem realitzat al principi.
Batre-ho tot i remoure durant uns minuts perquè no bulli.
Retirar-ho del foc i deixar que tremp a temperatura ambient.
Posar la barreja en un recipient pla i metàl·lic.
Ficar-la al congelador i remenar cada mitja hora durant tres hores.
3. Polos de fruita
Una recepta refrescant, hidratant i molt senzilla per realitzar amb els més petits. Podeu fer servir fruites que més els agradin als teus fills.
Ingredients
Maduixes
Kiwi
Préssec
Suc de taronja
Suc de pinya
Un motlle de gelats
Elaboració
Escollir i tallar les fruites que prefereixis: síndria, pinya, préssec, etc.
Col·locar els trossets de fruita en un motlle de pol.
Afegir sucs de fruites.
Posar al congelador i esperar 4 o 5 hores.
4. Gelat de vainilla
Un altre sabor típic elaborat amb ingredients naturals. També pots utilitzar llet de soja, de civada o qualsevol beguda vegetal per als nens intolerants a la lactosa. Gaudiran d'un gelat dolç, saborós i sa.
Ingredients
500 ml. de llet
250 ml. de nata de muntar
6 rovells d'ou
200 gr. de sucre
1 beina de vainilla
Elaboració
Tallar la vainilla per la meitat i raspar les llavors.
Posar en un cassó la llet, la nata i les llavors de vainilla a foc fort fins que bulli.
Quan arrenqui el bull, posar a foc baix uns minuts.
Batre els rovells amb el sucre, afegir-les al cassó i barrejar amb cura.
Mantenir a foc baix i remoure sense que arribi a bullir.
Tirar la barreja en un recipient pla metàl·lic i ficar al congelador.
Remoure cada mitja hora durant les tres primeres hores.
5. Gelat de stracciatella
Una atractiva combinació de nata amb xocolata cruixent que fascina als més petits.
Ingredients
250 ml. de nata per muntar
175 ml. de llet
100 gr. de sucre
1 cullerada de sucre invertit o mel
1 culleradeta d'essència de vainilla
100 gr. de xips de xocolata
Elaboració
Barrejar la llet i la nata en un cassó a foc lent fins que estigui tèbia.
Afegir el sucre i remenar fins que dissolgui.
Tirar l'essència de vainilla i el sucre invertit o la mel, batre fins que estigui integrat.
Deixar refredar i quan la barreja estigui freda afegir els xips de xocolata i barrejar.
Bolcar en un recipient metàl·lic pla.
Remoure cada mitja hora durant les primeres tres hores i deixar refredar al congelador.