El director de la revolucionària Amelie presenta avui nova pel·lícula. Molts van perdre la pista de Jean-Pierre Jeunet, però no ha deixat d’estrenar nous treballs, tot i que mai amb el mateix encert ni l’èxit d’aquella cinta que dispararia la seva carrera. Largo domingo de noviazgo i Mimacs van donar continuïtat a una filmografia que, des d’aquest divendres, incorpora també El extraordinario viaje de T. S. Spivet.

Seguint el seu dinàmic i colorista cinema, Jeunet ens exposa la història d’un nen de 12 anys, el que dóna nom al film, que posseeix una ment prodigiosa. Viu a Montana acompanyat dels seus pares, a qui considera les dues persones més diferents del món, tot i que van coincidir per concebre’l a ell. T. S. Spivet destaca sobretot pels seus enginys cartogràfics, i un dia una institució científica li concedeix un premi pels seus mèrits extraordinaris. Amb la seva petita maleta, el nen decidirà creuar tot el país per recollir el guardó, un viatge que li canviarà per sempre més la vida.

En el paper del petit trobem Kyle Catlett, que debuta a la gran pantalla, tot i que ja l’han fitxat per al remake de Poltergeist. En altres papers trobem la britànica Helena Bonham-Carter, musa i mare dels fills de Tim Burton, Judy Davis, una de les cares més habituals del cinema de Woody Allen, i Callum Keith Rennie, secundari vist a Memento o Existenz, entre d’altres. Tot i que Jeunet s’ha allunyat de les coordenades -com a mínim geogràfiques- dels seus darrers films, El extraordinario viaje de T. S. Spivet ha repetit unes reaccions molt semblants. El seu enginy visual i les seves intencions entranyables es mantenen com les seves característiques més reivindicades, però molts li retreuen que el film resta lluny de l’excel·lència i l’oportunitat d’Amelie. Així van ser les reaccions que el film va obtenir en la seva estrena, durant la sessió de clausura del darrer festival de Sant Sebastià.