Que hi hagi almenys dues dones en una pel·lícula i que aquestes parlin entre si però d'alguna cosa que no sigui homes són els únics requisits per passar a test de Bechdel. No obstant això, encara que sembli una cosa tan ridícula, fa només uns dies vam conèixer que les pel·lícules espanyoles suspenen el test i pequen de masclistes.

Ara bé, encara que superar el test de Bechdel sigui suficient per no considerar una cinta masclista, hi ha pel·lícules en què el fet de no complir aquests tres requisits no ha de significar res. Un dels últims casos és 'Gravity', la protagonista, Sandra Bullock, es passa sola tota la pel·lícula sense parlar ni amb homes ni amb dones.

Basant-nos en aquests requisits, et presentem algunes de les pel·lícules més masclistes que incompleixen el test de Bechdel.

'Iron Man'

La primera pel·lícula de la saga protagonitzada per Robert Downey Jr. suspèn el test. Encara compleix els dos primers requisits, l'única conversa que mantenen dues dones és sobre un home. Les següents pel·lícules de 'Iron Man' aproven el test d'Bechdel amb alguns dubtes. En els diàlegs que mantenen els personatges femenins només hi ha algunes petites parts que no tractin sobre homes.

'El Senyor dels Anells'

La que és una de les sagues més populars de la història del cinema no supera el test de Bechdel. Tot i tenir algun que altre personatge femení rellevant, no coincideixen en pantalla en cap de les tres adaptacions dels llibres de Tolkien.

Tràiler oficial del primer lliurament de 'El Senyor dels Anells', 'La comunitat de l'anell'.

'La Guerra de les Galàxies'

La trilogia original de 'La guerra de les galàxies' tampoc aprova el test de Bechdel. Els pocs personatges femenins que apareixen a la saga no intercanvien una paraula entre si. A la segona trilogia, l'Episodi III: 'La venjança dels sith' torna a suspendre el test. Caldrà esperar a desembre per veure si 'La guerra de les galàxies VII: El despertar de la força' torna a superar la prova.

'Avatar'

L'últim gran èxit de James Cameron incompleix el tercer requisit del test de Bechdel. A 'Avatar' apareixen diversos personatges femenins, però l'única conversa que mantenen és una en la qual Neytiri i la seva mare parlen de Jake, per tant, suspèn.

'Els Venjadors'

'Els Venjadors' s'ha convertit en una de les pel·lícules de superherois més populars dels últims anys. No obstant això, la pel·lícula de Joss Whedon peca d'masclista en suspendre el test d'Bechdel en no parlar cap dels seus personatges femenins entre si.

'Pirates del Carib'

La saga de pirates més famosa no compleix els requisits del test de Bechdel. Els pocs personatges femenins que apareixen a 'Pirates del Carib' no parlen entre si en cap moment.

Tràiler oficial del primer lliurament de 'Pirates del Carib'.

'Harry Potter'

En la saga basada en els llibres de J.K. Rowling, suspenen el test de Bechdel: 'Harry Potter i el calze de foc' i 'Harry Potter i les relíquies de la mort 2'. En aquestes dues pel·lícules apareixen personatges femenins, algunes vegades coincideixen en pantalla, però no parlen entre si.

'El Padrí'

La primera part d''El Padrí', considerada una de les millors pel·lícules de la història, suspèn el test de Bechdel, com era d'esperar. La segona pel·lícula sí que aprova però només gràcies a una conversa entre Connie Corleone i la seva mare.

Tràiler oficial del primer lliurament de 'El Padrí'.