Convertida en la franquícia més sòlida d'Universal, la novena entrega de 'Fast & Furious' podria tenir una baixa molt important. L'actriu Michelle Rodriguez, que interpreta Letty a la saga, no ha firmat encara la seva participació en la següent pel·lícula i no té del tot clar si vol seguir acompanyant Dominic Toretto (Vin Diesel). El requisit que posa per continuar és el mateix que ja va assenyalar uns quants mesos: el guió ha de ser "inclusiu".

En una entrevista per a Vanity Fair, en què donava suport públicament a Liam Neeson després dels seus desafortunats comentaris sobre un incident del passat, l'actriu ha confessat que no estava segura de tornar a la saga en la seva novena entrega. "No sé si tornaré, primer he de llegir el guió. Quan el llegeixi, ho sabré", ha comentat.

Just aquí és quan ha revelat la condició que posa per continuar a la franquícia. "Espero que sigui inclusiu. Si ho és, llavors acceptaré tornar. En aquest moment, la meva energia està completament dirigida cap al feminisme i a donar suport a les dones", ha declarat Rodriguez, mostrant el seu suport al fet que els personatges femenins tinguin més presència en una saga coneguda per estar enfocada a un públic majoritàriament masculí.

"He estat bona part de la meva vida disparant armes i ajuntant gairebé sempre als nois i veient com ells es grataven els ous [...] Ara sento la poesia, la bellesa i la sensualitat de les dones i el poder que tenim juntes. Hem de mostrar més amor a les dones. No sé en quina direcció volen anar [els guionistes], però jo sí que sé cap on vaig. Veurem si els nostres camins coincideixen ", remarca.

No és la primera vegada que l'actriu es planteja abandonar la saga. Ja al juny de 2017, Michelle Rodriguez va declarar que estava estudiant deixar la franquícia si no es mostrava "una mica de carinyo" als personatges femenins. De fet, va optar per participar a 'Fast & Furious 8' després que Vin Diesel recolzés les seves demandes.

Tenint en compte que 'Fast & Furious 9' té com a data d'estrena el 10 d'abril del 2020, l'actriu té cert marge de temps per llegir el guió i decidir si segueix o no a la saga. Si optés per abandonar, Universal tindria molt poc temps per intentar suplir la seva absència.

De moment, aquest any arribarà el primer spin-off de la saga, 'Hobbs & Shaw' dirigit per David Leitch, protagonitzat per Dwayne Johnson i Jason Statham i que arribarà als cinemes el 2 d'agost. A més, Universal està preparant un altre spin-off, protagonitzat completament per dones, i que estarà escrit per Nicole Perlman, Lindsey Beer i Geneva Robertson-Dworet.