'Indiana Jones 5' torna a patir un altre retard. Disney ha anunciat que el cinquè lliurament de la saga protagonitzada per Harrison Ford de nou com l'icònic arqueòleg aventurer, s'estrenarà el 2023. Amb una data de llançament inicialment anunciada pel 29 de juliol de 2022, ara el film passarà a estrenar-se el 30 de juny de 2023.

Inicialment, Steven Spielberg anava a posar-se de nou darrere de les càmeres, després d'haver-se fet càrrec dels quatre lliuraments anteriors. No obstant això, després del primer retard, Spielberg va optar per deixar la direcció cedint el seu lloc a James Mangold ('Logan', 'Le Mans '66'), la qual cosa va comportar un nou ajornament.

Però va esclatar la pandèmia del coronavirus, la qual cosa va provocar un altre retard. Quan tot semblava anar bé, el juny d'enguany van començar els enregistraments i, tot i que Ford, de 79 anys, es va lesionar poques setmanes després, Disney va comunicar que la data d'estrena es mantenia... fins ara.

No obstant això, el retard d''Indiana Jones 5' forma part d'una sèrie d'ajornaments en cadena, perquè Disney ha reordenat completament el seu calendari de cara a 2022 i 2023, eliminant diversos projectes de Marvel i 20th Century Studios. Això sí, el retorn d'Indy ha estat el més afectat, perquè la resta de títols han patit un retard d'unes setmanes o uns mesos.