DdeG, Girona.

TV3 estrena avui Toc de llum, el programa amb el qual el Departament d'Informatius de TVC dóna el tret de sortida a la commemoració dels 25 anys d'emissió de la cadena. Els informatius han estat al centre de la programació deTV3, i per això ara es vol donar un "toc de llum" a alguns episodis que formen part de la història del país.

De dilluns a divendres, després del TN Migdia i durant tres minuts, els espectadors podran treure el nas per una finestra oberta a aquests racons d'informació, als personatges que han estat protagonistes i als professionals que els han fet possibles.

Toc de llum consta d'un centenar de reportatges de diversos formats en els quals es mostra com s'ha fet la informació durant aquests anys, com ha evolucionat i també com TV3 ha influït en les persones i en els processos. És, alhora, una mirada dins i fora dels estudis, passant sempre pels arxius documentals de la cadena.

Cada reportatge inclou imatges d'una notícia del passat i després es mostren els seus protagonistes en l'actualitat, que expliquen com van viure els moments en què an ser protagonistes, de vegades involuntaris, de les informacions de TV3.

El primer Toc de llum recorda la història de Mamadou, unnen de tres anys que acabava d'arribar del Senegal amb unes cataractes congènites que a penes li permetien valer-se per ell sol. La implicació d'un equip de TV3 en la seva vida i en el seguiment de l'operació pionera que li van fer als ulls va assegurar un final feliç.

Noves temporades en "prime time"

Però aquesta no és l'única estrena de la jornada. Les graelles de Tele 5 i Antena 3 recuperen per al seu "prime time" dues sèries d'èxit: Hospital Central i El internado, respectivament.

Hospital Central obre la seva quinzena temporada convertida en la sèrie més longeva de la televisió espanyola i amb la incorporació de Fran Perea, Juana Acosta, Pedro Casablanc, María Vázquez i David Andrade. La sèrie comptarà, a més, amb l'aparició d'actrius convidades en alguns capítols: María Barranco, María Luisa Merlo, Mariola Fuentes i Ana Obregón.

Hospital Central viurà en aquesta temporada novetats en l'organització del servei d'Urgències, fet que conduirà els seus professionals a viure un període d'incertesa i a replantejar-se el seu futur. Aquesta circumstància repercutirà en la relació entre companys i en el rendiment laboral.

La sèrie de metges haurà de competir amb el misteri d'El internado a Antena 3, que estrena avui una tercera temporada plena d'intriga, morts, traïcions i dolor. Què va passar amb Irene Espí? Què amaga Héctor? Qui és el còmplice de Camilo? Què li ha passat a Fermín? Què amaga Jacinta? Aquestes i altres preguntes vertebren la nova temporada de la sèrie.

En la nova temporada, el claustre de professors s'amplia amb l'arribada de Nora (Mariona Ribas) que oficialment és la nova professora d'Història, però en realitat és la nova infiltrada de l'"organització" encarregada d'investigar la misteriosa desaparició de Fermín.

En els nous capítols es descobrirà l'autor del tret amb el qual va acabar la segona temporada, Marcos i Iván es faran molt amics i es desvetllarà la cara més oculta d'Héctor. Però queden encara molts misteris per resoldre...