Acn/Efe/DdeG, Granollers.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va afirmar ahir que ja no hi ha "obstacles tècnics ni polítics" per fer possible la reciprocitat d'emissions de TV3 i Canal 9. Ara només falta que el Consell de Ministres doni llum verd i es pugui materialitzar aquesta reciprocitat. Tresserras va fer aquestes declaracions en el marc de la inauguració del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), que finalitza avui a Granollers.

El conseller de Cultura va explicar que "estem pendents d'un decret" que ja ha passat tots els tràmits i està enllestit des del mes de gener, i l'únic pas que falta és que "sigui aprovat pel Consell de Ministres" properament. El conseller va destacar que en aquests moments "no hi ha cap justificació perquè no surti aquest decret" que ha de permetre "habilitar les condicions tècniques per procedir a la reciprocitat de la recepció televisiva entre el país valencià i Catalunya". Tresserras va afegir que des del Govern català "estem intentant accelerar la sortida d'aquest decret" ja que al seu parer va quedar "entrebancat" per les eleccions.

Tresserras va explicar que la maduresa de l'acord l'explica el fet que la setmana passada el vicepresident valencià es va interessar pel tema i per conèixer la situació del procés. Segons Tresserras el Govern valencià entén que els dos governs han d'anar cap a la reciprocitat i per tant "no hi haurà obstacles polítics" en el moment que hi hagi la solució tècnica ben arbitrada. Segons Tresserras aquest acord permetrà incrementar el models de cooperació amb el País Valencià.

Tresserras va exposar que el procés de digitalització del sistema audiovisual s'ha de basar en la "complementarietat de les produccions". En aquest sentit va afegir que l'objectiu d'aquesta complementarietat és arribar a una corresponsabilitat que faci viable i eficient el conjunt del sistema i eviti redundàncies dins el sector públic.

El Mercat Audiovisual de Catalunya, la fira tecnològica i de continguts sobre el sector audiovisual de proximitat, consolidada en aquesta 9a edició com la fira més important del sector a l'Estat, va començar ahir i acaba avui.