Jaume Roures ha participat en el Foro de la Nueva Economía, on ha explicat que aquest canal, Gol TV, emetrà dos o tres partits de primera divisió i dos o tres de segona, i que podrà haver-hi una tarifa d'abonament per 18 euros per a tota la temporada.

També ha anunciat que hi haurà un abonament de peatge per visió per a bars i sales de cinema, així com per a Internet.

Roures s'ha mostrat convençut que la TDT de pagament permetrà que els productes de pagament siguin accessibles a tothom perquè seran més barats.

En el torn de preguntes, Jaume Roures ha considerat que la TDT de pagament és "una necessitat social", que el model que s'iniciarà el 2010 amb nombrosos canals "no és sostenible econòmicament. La TDT va lenta i cal prendre mesures".

En relació amb si, en cas de ser aprovada aquest estiu, el mes d'agost serà suficient per a la promoció i venda de descodificadors, Roures ha dit que el problema no serà tècnic.

"Nosaltres podem tenir a l'agost més de mig milió de descodificadors, el problema és la promoció, no tecnològic", i, encara que ha reconegut que la majoria dels descodificadors que s'han venut no permeten el pagament, ha dit que els últims anys s'han venut més d'un milió de televisors amb accés.

En relació amb les fusions de canals amb vista a l'arribada de la TDT, el productor català ha fet broma sobre una possible fusió entre Antena 3 TV i La Sexta perquè la presentació de l'acte havia corregut a càrrec de Mikel Lejarza, director de televisió d'Antena 3 TV, encara que ha assenyalat que això "és una possibilitat que s'ha obert i un necessitat, però entenc que no és gens fàcil".

Per Roures, l'important de les fusions és la possibilitat de desenvolupament, els models de negoci i la lleialtat, "no crec que hi hagi millors o pitjors aliances, sinó que es compleixin aquests requisits".

Ha dit que "no és un tema que es pot resoldre fàcilment", però s'ha mostrat convençut que la crisi ajuda i que el primer que aconsegueixi l'acord determinarà el mapa posterior.

Ha considerat que les fusions no són qüestió de simpaties sinó de possibilitats de negoci. "La crisi no es resoldrà en un mes, sinó que portarà un temps llarg i tots hem de buscar solucions a aquests temes".

Ha assenyalat que quan el conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras, va parlar de fusions en aquest mateix fòrum, "ho va fer perquè el sector ho necessita, però s'equivoquen si algú creu que ho fem per necessitat a La Sexta -en què Mediapro és accionista.

Pel que fa als resultats de Mediapro, Jaume Roures ha dit no tenir "especial preocupació per al nostre futur. El 2008 hem facturat 940 milions d'euros, així que no estem preocupats pel nostre futur ni a mig ni a llarg termini".

El productor català ha tingut paraules d'elogi per a RTVE i ha considerat una "excel·lent notícia" que TVE tingui un finançament adequat.

En relació amb l'anunci de l'eliminació total de publicitat a TVE per part del president del Govern, Jaume Roures ha dit que es tracta del model francès, "que mostra que la publicitat que no es dóna a les públiques no va a les privades i que fa créixer l'audiència de la pública perquè no hi ha publicitat".

S'ha mostrat partidari que la televisió pública es financi amb diners públics, però ha considerat una "necessitat la seva existència" i el seu "dret a competir per l'audiència amb programes de qualitat".

Ha afirmat que a Espanya "podem presumir de la reforma que ha tingut la televisió pública i ningú pot dissociar els bons resultats d'audiència de TVE d'aquesta reforma", però ha considerat que aquest model ha d'estendre's a les televisions autonòmiques.