Què passaria en un planeta sense petroli o en el qual el Sol s'acosta cada vegada més? Són algunes de les hipòtesis d'una terra el delicat equilibri de la qual s'ha trencat, i que recrea a partir d'avui National Geographic Channel a la sèrie documental Reacción en cadena.

Els documentals es basen en imatges generades per ordinador i en el testimoni d'experts, que avaluen les conseqüències per a la vida humana d'hipòtesis extremes, com la de què passaria si la terra deixés de girar.

El primer dels documentals es titula El mundo sin petróleo, i en ell es recrea la situació d'una humanitat abocada a viure "sense aliment ni aigua potable en ciutats gèlides amb uns llargs hiverns continentals", explica el canal en una nota.

A Cuando la tierra deje de girar s'imagina un món on l'única oportunitat de supervivència quedaria reservada a petits racons del planeta que viurien en una perpètua nit o un etern dia.

L'excés de població és el tema el tercer documental, amb un planeta que, de 6.700 milions de persones actuals, passa en poc temps al doble, provocant el col·lapse de les grans ciutats i l'escassetat de menjar.

Finalment, a la darrera entrega, El envejecimiento del sol, s'estableix la hipòtesi de l'expansió del Sol, que s'acostaria gradualment a la terra, fet que acabaria fonent el Pol Nord i el Sud; el documental recrea com l'aigua inundaria grans ciutats com Nova York, entre d'altres centenars de zones costaneres, i les ?temperatures en la superfície arribarien a nivells incompatibles amb la vida.