TVE i TV3 emetran els partits en obert dels dimarts de la Lliga de Campions durant les properes tres temporades, fins a l'any 2015, gràcies a un acord amb la UEFA, segons van anunciar ahir ambdues cadenes en un comunicat. D'aquesta manera, les dues cadenes podran triar en primera opció una trobada d'aquesta competició cada jornada per oferir-ho en exclusiva, en obert i de manera gratuïta. TVE retransmetrà el partit dels dimarts per a tot Espanya, mentre que Tv3 l'oferirà en català per Catalunya.

Ambdues cadenes s'asseguren cada temporada l'emissió de 16 partits en exclusiva (dues de la fase prèvia, sis de la lligueta de grups, quatre de vuitens de final, dos de quarts de final i dos de semifinals), a més de la final de la Champions i la Supercopa d'Europa. Els drets d'emissió són per a les temporades 2012-13, 2013-14, 2014-15. L'acord anunciat ahir per la UEFA permetrà a TVE i Tv3 triar, en primera opció, el millor partit per oferir-lo en exclusiva, en obert.

Telecinco vol recórrer

Telecinco recorrerà "amb tots els mitjans legals al seu abast" l'adquisició per tres temporades de TVE del partit en obert de Champions, en entendre que suposa un "greu precedent d'incompliment" de la llei de finançament de la cadena pública. En un comunicat, la cadena de Fuencarral va qualificar aquesta adquisició com un "incompliment flagrant", ja que assegura que TVE no pot augmentar la seva oferta econòmica pels continguts ja que la resta de cadenes han de pagar un 3% de la seva facturació per mantenir el pressupost de la cadena pública. Al seu entendre, TVE "infla artificialment" el preu dels drets esportius i, d'aquesta manera, "distorsiona el mercat del que es val per al seu finançament".

La polèmica va començar fa unes setmanes quan la majoria de cadenes privades espanyoles van acusar Televisió Espanyola de dilapidar diners públics per tenir els drets de la Champions.