Antena 3 estrena aquesta nit, després de la sèrie El Barco, Alerta nuclear, un reportatge especial del programa Equipo de Investigación que explicarà sobre el terreny com viu el Japó després de l'accident de la central nuclear de Fukushima, provocat pel terratrèmol i posterior tsunami que va tenir lloc el passat 11 de març.

Un equip de reporters del programa de la cadena Antena 3 s'ha desplaçat fins aquell país asiàtic per investigar què està passant al Japó. En concret, el programa analitza la reacció de la població a l'alerta nuclear i si govern i els mitjans de comunicació autòctons els estan explicant tota la veritat.

A més, els reporters han arribat fins a la zona amenaçada per l'accident de la central nuclear de Fukushima. Des d'allà, comproven in situ els efectes del desastre atòmic amb un mesurador de radioactivitat.

Alerta nuclear també revela l'odissea d'un enginyer espanyol desesperat per abandonar la zona de major risc radioactiu i mostra imatges inèdites del dia a dia dels ciutadans espanyols que han optat per quedar-se al país després de viure el terratrèmol, el tsunami i l'accident nuclear.

Així mateix, el programa Equipo de Investiación posa en relleu un fenomen imparable, que ha viscut un increment important en la tragèdia de la setmana passada: el periodisme ciutadà.

Es tracta de tots aquells ciutadans que, equipats amb mòbils d'última generació, videocàmeres i ordinadors portàtils, expliquen el que està passant, ho pengen a la xarxa, gratis i en directe.

Aquesta la visió, moltes vegades crítica, d'una catàstrofe sense precedents arriba a totes les parts del món gràcies a la difusió que aconsegueix amb les xarxes socials com Facebook i Twitter.