El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) va demanar formalment ahir al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç que obligui Telecinco a emetre el programa Sálvame fora de la franja horària de protecció infantil per a menors de 13 anys. Segons que va informar en un comunicat, el CAC apel·la a la "vulneració" de la Llei 7/2010 general de la comunicació audiovisual (LGCA), i recorda que actua a partir de la seva competència per instar les administracions amb competències en mitjans de comunicació audiovisual a promoure l'adopció de les mesures adequades davant "conductes contràries a la legislació".

La petició del CAC s'ha produït arran de dues queixes d'usuaris perquè el programa Sálvame emetia continguts no aptes per a la franja horària en què està situat. L'espai s'emet de dilluns a divendres de 4 de la tarda a 8 del vespre, i no posa cap símbol de senyalització en la pantalla, la qual cosa significa que està considerat legalment un programa apte per a tots els públics. El CAC va analitzar una mostra del programa i va detectar "la presència freqüent de situacions de violència versemblant no explícita, comportaments discriminatoris cap als homosexuals i presència reiterada de llenguatge groller". "De l'anàlisi resulta una qualificació de no recomanat per a menors de 13 anys", conclou l'organisme.

Així mateix, el CAC també va instar el Ministeri d'Indústria a actuar contra Antena 3 TV per l'emissió en els seus informatius d'una notícia sobre la inseguretat ciutadana en què es veia dues persones injectant-se drogues sense ocultar-se la seva identitat.