El futur president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va apostar ahir divendres per acabar amb les "batalletes" per les emissions de TV3 arribant a un acord de reciprocitat. "Jo vull que es vegi aquí TV3 i que a Catalunya es vegi Canal9, però amb el mateix nombre de canals que pugui tenir Catalunya", va puntualitzar.

El fins ara alcalde de Castelló va avançar que demanarà un nou múltiplex a Foment i va assegurar que "si ens tracta igual que a Catalunya, aquí es veurà TV3 i a Catalunya, Canal9, perquè intentaré arribar a un acord amb el president de Catalunya". Fabra va fer aquestes declaracions durant un esmorzar informatiu amb els mitjans per acomiadar-se del seu càrrec d'alcalde.

Alberto Fabra es va referir a la polèmica pel cessament d'emissions de TV3 al País Valencià a pocs dies de prendre possessió del càrrec. Així, va recordar el seu comentari a Facebook poc després de l'apagada del senyal en què deia no entendre com no es podia veure la televisió del territori veí en plena era de la comunicació. El líder popular va reiterar que en aquell comentari va dir el que li semblava "més sensat".

"Jo crec que aquestes "batallates" s'han d'acabar, hem de ser moderns, d'acord amb el temps en què estem però, això sí, en igualtat de condicions", va precisar. Fabra va afegir que la seva voluntat és que al País Valencià es pugui veure TV3 i que a Catalunya es pugui sintonitzar Canal9.

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya va assegurar que, per part seva, està "tot a punt" perquè comenci la reciprocitat televisiva entre Canal 9 i TV3. El portaveu del Govern, Francesc Homs va afirmar que "sempre hem defensat la reciprocitat, per tant les declaracions de representants de les institucions valencianes en aquest sentit són ben rebudes".