Tiempo de silencioLa 2 22.00 [***]

1986. Espanya. Director: Vicente Aranda. Intèrprets: Imanol Arias, Victoria Abril, Charo López, Francisco Rabal, Juan Echanove. 111 minuts. Color.

Madrid, anys 40. Pedro és un metge jove que treballa en un centre oficial d'investigació sobre el càncer utilitzant conills d'índies procedents de Nord-amèrica. Quan es queda sense els conillets d'índies, el conserge del centre li aconsella que recorri al Muecas, un amic seu que ha criat una parella de conills d'índies amb la finalitat de vendre-la. Un dia el Muecas acudeix a buscar Pedro a la pensió on viu perquè ajudi Florita, a qui han practicat un avortament en males condicions. Malgrat les atencions del metge, la noia mor dessagnada. El seu xicot, Cartucho, en assabentar- se del que ha passat, promet no descansar fins aconseguir venjarse. Vicente Aranda va adaptar la novel·la homònima de Luis Martín Santos, un retrat cru i sense concessions de l'Espanya de postguerra. Per a això, va ajuntar per primera vegada Imanol Arias i Victoria Abril, una parella que va funcionar tan bé davant la càmera que el director català va tornar a comptar amb ells en El Lute, camina o revienta o Intruso.

La matanza de Texas: la nueva generaciónLa Sexta 3 22.00 [**]

1994. EUA. Director: Kim Henkel. Intèrprets: Renée Zellweger, Matthew McConaughey, Robert Jacks, Tonie Perensky. 83 minuts. Color.

Quatre adolescents tornen d 'una festa vestits de gala, quan tenen un accident en un lloc perdut durant la nit. Quan van a demanar ajuda troben una família de maníacs que no dubten a assassinar aquells que gosin deambular per

la rodalia. Vint anys després que Tobe Hooper sorprengués el món del cinema fantàstic i de terror amb La matança de Texas, el seu guionista, Kim Henkel, va dirigir aquest remake situat entre la còpia i l'homenatge.

Aurora BorealNova 22.15 [**]

2007. Suècia. Director: Leif Lindblom. Intèrprets: Izabella Scorupco, Jakob Eklund, Mikael Persbrandt. 100 minuts. Color.

El cos de Viktor Strandgård, el predicador més famós de Suècia, jau mutilat en una remota església a Kiruna, una ciutat del nord submergida en l'eterna nit polar. La germana de la víctima ha trobat el cadàver, i l'ombra de la

sospita plana sobre ella.

Deep risingCuatro 00.15 [**]

1998. EUA. Director: Stephen Sommers. Intèrprets: Treat Williams, Famke Janssen, Anthony Heald. 106 minuts. Color.

El que en un principi anava a ser un luxós i plàcid creuer pels mars del Sud de la Xina es converteix en un horrible malson len envair el transatlàntic unes criatures marines que acaben amb gran part dels passatgers. Els

pocs supervivents, a més d'intentar acabar amb els invasors, han d'afrontar que el vaixell està a punt 'enfonsar-se. Una barreja d'acció, terror i ciència-ficció escrita i dirigida pel responsable de les dues primeres entregues de La Momia Stephen Sommers.

La conspiración del silencioTV3 00.15 [**]

2008. EUA. Director: Adam Marcus. Intèrprets: Val Kilmer, Gary Cole, Jennifer Esposito, Jay Jablonski. 90 minuts. Color.

Un veterà marine dels Estats Units d'operacions especials és ferit en un combat a l'Iraq. Està retirat del Cos de Marines i visita un amic en un ranxo en el sudoest. Quan arriba descobreix que el seu amic ha desaparegut i ningú

admet que el coneix.