El barri de la Mina, al municipi de Sant Adrià de Besòs, a tocar de Barcelona, és l'escenari del reportatge Els guerrers de la Mina, que s'emetrà aquesta nit a TV3 dins del 30 minuts. És un barri que lluita per deixar enrere l'estigma de conflictivitat, droga i delinqüència que l'acompanya des de fa ?al?menys quatre dècades. En els últims anys, el Consorci del Barri de la Mina, organisme format per totes les administracions, ha tirat endavant una profunda remodelació urbanística que ha convertit el vell barri marginat i atapeït en una zona d'àmplies perspectives i immillorables serveis.

Al Poliesportiu de la Mina s'hi duen a terme actualment dues iniciatives esportives que miren cap al futur i que intenten aprofundir en el canvi social, més lent, però que inequívocament es troba al final de tota transformació. D'una banda, hi ha el Club de Lluita Olímpica de la Mina, que aplega una cinquantena de lluitadors repartits en diferents categories, des dels quatre anys fins als sèniors. De l'altra, el gimnàs de gimnàstica rítmica creat amb l'ajut del campió olímpic Gervasi Deferr, on actualment es formen un centenar de nenes i nens en diverses especialitats de gimnàstica.

Tots ells són autèntics guerrers que busquen inexorablement una vida millor... Alguns miren de superar-se, conscients que la pràctica de l'esport els beneficia i és un objectiu en si mateix.

D'altres apunten maneres d'esportistes d'elit. Les reporteres del programa de reportatges de TV3 Blanca de la Torre i Mireia Pigrau, han seguit un grapat d'aquests joves lluitadors, des dels que s'entrenen durament en lluita grecoromana al CAR de Sant Cugat, amb la mirada posada en els Jocs Olímpics de Londres, fins a les nenes que es preparen per a les seves primeres competicions en el món de la gimnàstica.