Ahir es va posar en marxa la campanya informativa de les emissions del canal TV3CAT a través d'Internet. A la web tv3.cat/mon hi ha tota la informació per connectar-se a través de les diferents plataformes. A partir de l'1 de maig, el canal TV3CAT deixarà d'emetre per satèl·lit per passar a fer-ho per Internet. Aquesta mesura, fruit dels ajustaments pressupostaris del 2012, no afectarà, però, els continguts del canal. El canal TV3CAT continuarà oferint 24 hores de continguts en català, una bona part en emissió simultània amb TV3, i complementant-los, com fins ara, amb una selecció dels millors espais de producció pròpia dels altres canals de TVC: 33, Super3, 3XL, 3/24 i Esport3.

A més, la difusió per Internet es potencia amb nous serveis, que a partir d'avui ja es poden consultar a la web tv3.cat/mon. Fins a l'1 de maig, el canal TV3CAT conviurà simultàniament en l'emissió a Europa i Amèrica a través dels satèl·lits Astra i Hispasat, amb Internet, i a partir d'aleshores es farà únicament per Internet a tot el món i, a Espanya, com fins ara, a través de les xarxes de televisió per cable i ADSL. Els nous sistemes de difusió garantiran la recepció del canal TV3CAT en aquelles zones del món on fins ara no arribava el satèl·lit.

El tancament de les emissions per satèl·lit de TV3CAT no afectarà les que es fan dintre del pla TDT SAT per garantir la recepció de TV3 en algunes zones de Catalunya on no arriba el desplegament de la TDT. Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, que també es deixaran d'emetre per satèl·lit, es podran seguir per Internet a www.catradio.cat.