El president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, va defensar ahir la substitució de Mònica Terribas al capdavant de TV3 per Eugeni Sallent per crear un nou equip que sigui el màxim de "cohesionat" a favor d'un "servei públic i de país". En la seva primera compareixença al Parlament davant la comissió de control de la radiotelevisió pública de Catalunya, dos dies després del nomenament de Sallent com a director de TV3, Duart va valorar positivament la feina de Terribas en els últims quatre anys, però no va obviar que l'èxit aconseguit en el període és del conjunt dels treballadors del mitjà. També va explicar que li ha ofert a Terribas col·laborar novament, en un "futur no gaire llunyà" amb TV3.

En la mateixa compareixença, Duart va assegurar que no s'eliminarà la publicitat de Catalunya Ràdio sota el seu mandat, malgrat que la normativa vigent ho preveu. "Puc dir rotundament que com a president del consell de govern no presentaré cap proposta per reduir la publicitat a Catalunya Ràdio", va dir a la comissió de control de l'ens al Parlament, on va puntualitzar que la modificació de la llei audiovisual no preveu cap data concreta per suprimir els anuncis a la ràdio pública. En aquest sentit, Duart va afegir que l'actual crisi econòmica i publicitària dels mitjans de comunicació tampoc permetria aquesta opció.

Pendents del futbol

Brauli Duart, va afirmar que TV3 té interès d'oferir futbol, especialment dels equips catalans, però va advertir que no serà a "qualsevol preu". En la seva primera compareixença al Parlament, Duart va recordar que la televisió catalana té contracte vigent per oferir partits de la Lliga espanyola fins al final d'aquesta temporada, estant a l'espera "de la decisió que prengui el propietari d'aquests drets". També va indicar que estan a l'espera de quina forma "arriba al mercat la pròxima Lliga i en funció de la fórmula amb què surti i de l'interès que pugui representar per als mitjans públics, es decidirà si es fa el pas per ajustar-nos pressupostàriament per accedir o no".

Segons la seva opinió, existeix l'interès que TV3 pugui seguir emetent futbol. "Ho intentarem, però no a qualsevol preu, com no ho farà cap televisió de l'Estat", va concloure. A més, va recordar que existeix un contracte per oferir la Champions fins a la temporada 2014-2015, mentre que el contracte per emetre la Fórmula 1 està vigent fins a finals de 2013.