Les operadors de telefonia van destinar un total de 218,72 milions d'euros a finançar RTVE durant el 2011, la qual cosa va suposar el 18,23 per cent dels ingressos de la corporació pública, segons una resolució publicada per la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT). Mentre, les cadenes de televisió privades en obert van destinar a finançar RTVE un total de 55,96 milions d'euros (el 4,66% del que va ingressar la corporació publica) i les cadenes de pagament, 22,17 milions d'euros (l'1,85%). En total, RTVE va ingressar mitjançant aquestes taxes 296,86 milions d'euros.

La resta dels ingressos de RTVE, fins als 1.200 milions marcats com a límit en la Llei per a aquest any, van ser aportats per l'Estat, via una subvenció directa als Pressupostos Generals de l'Estat o mitjançant el recaptat per la taxa de reserva de domini públic radioelèctric. Segons la Llei de Finançament de RTVE, aprovada el 2009, que va suposar la fi de la publicitat a la televisió pública i, per tant dels seus ingressos publicitaris, les empreses de telecomunicacions estan obligades a destinar el 0,9% dels seus ingressos a finançar la corporació pública, mentre que aquest percentatge és del 3% en cas de les televisions en obert i de l'1,5% en el de les televisions de pagament.

Les empreses de telecomunicacions, les que més han de pagar segons la llei, han recorregut en nombroses ocasions aquesta taxa, en considerar-la "inconstitucional", ja que se'ls obliga a pagar un impost per compensar la supressió de la publicitat en la pública, de la qual cosa, en la seva opinió, ells no es beneficien. De fet, la reclamació de les telecos ha arribat fins a Brussel·les, que actualment està estudiant si el model de finançament de RTVE és compatible amb la legislació europea.