La producció 'Hispània: la llegenda' ja va iniciar a finals del passat any el rodatge de les tres entregues que posaran fi al mite de Viriat i la seva lluita contra Roma a través del malvat pretor Galba, interpretat per l'actor Lluís Homar.

I parlant d'intèrprets veterans, el final de la ficció comptarà amb la incorporació de Pepe Sancho a la pell de l'exigent, honorable i sacrificat Cinquè Servili Cepió, el anomenat 'pretor honrat'.

Com ja va avançar també Antena 3, la seva participació a 'Hispania' és decisiva. El personatge és un home de guerra, nascut al si d'una poderosa família patrícia, fill i nét de senadors. L'ambició sempre va governar la seva vida i tot era poc per a ell. Des de jove, va compartir escola amb Galba i els dos es van convertir en grans amics.

En aquests capítols especials, Viriato viu un dels seus moments més amargs en la batalla contra Roma: la seva dona i el seu millor amic estan retinguts al campament, els seus suports minven cada dia i hi ha un traïdor entre les seves files que intenta matar-se.

No obstant això, el líder hispà se sobreposa davant l'adversitat, fa del defecte virtut i, per mitjà d'una hàbil estratègia, s'erigeix ??com a vencedor en una batalla que ressonarà en els cors hispans per tota l'eternitat.

Veient-se acorralat, Galba reclama l'ajuda de Quinto, però li surt el tret per la culata. Fidel al Senat, el 'pretor honrat' es converteix en la peça clau per aconseguir la pau per la qual els hispans tanta sang han vessat.

El Senat romà es rendeix davant l'èxit de l'heroi, que es converteix així en Rei dels hispans i Amic de Roma, aconsegueix la pau del seu poble i es casa amb la seva estimada Helena. Però, mentre Galba segueixi viu, Viriato no podrà descansar.

El pretor teixeix les xarxes de la seva venjança i, amb ajuda d'Alejo de Urso, utilitza als propis lloctinents de Viriat, Sandro, Paulo i Darío, que passaran a la història com els assassins del major heroi que Hispània hagi conegut mai.

D'aquesta manera, després del final de 'Hispania', que la cadena ja promociona, la privada podria oferir així als seus seguidors 'Imperium', produïda també per Bambú, que ja va iniciar el seu rodatge als afores de Madrid i tenia previst traslladar-se a Roma per gravar els seus exteriors en els mítics estudis de Cinecittà, situats a la Via Tuscolana.

Noves cares a 'Imperium'

L''spin-off' d''Hispania' ha reclutat a més als actors Fernando Andina, Nasser Saleh, Belén Fabra, Elvira Mínguez, Javier Ríos, Aura Garrido, Paula Prendes, Antonio Mourelos, Robert González, Carlos Álvarez Novoa i Santi Marín.

Tots aquests intèrprets s'han unit a la seva mateixa vegada a part del repartiment de 'Hispania' que repeteix en aquesta seqüela i que està constituït per Lluís Homar, Pepe Sancho, Nathalie Poza, Jesús Olmedo, Iván Sánchez, Ángela Cremonte o Thais Blume, entre altres.

A 'Imperium', Galba, al qual seguirà interpretant Homar, és un home poderós i respectat a Roma. Compta amb el suport dels senadors més importants, encapçalats pel senador Cinquè i per això li han encarregat una última campanya: acabar amb la resistència de Numància.

Galba part cap a Numància convençut de la seva victòria i que això li atorgarà, al seu retorn, el reconeixement definitiu. Però Galba torna de la campanya derrotat, humiliat ... Els hispans han acabat amb el seu exèrcit i Galba ha perdut el seu honor i, sobretot, el seu poder a Roma. I no ha estat casual, algú l'ha traït.

No obstant això, Galba no està disposat a rendir-se, la seva família, els Sulpici, han de tornar a ocupar el lloc que mereixen a Roma, i per a això el pretor està disposat a fer qualsevol cosa ... Fins i tot a començar una nova guerra amb aquells que l'han fet caure.

No sap que un error del seu passat el persegueix. Un error que té nom de dona ... Cora, a la qual dóna vida Aura Garrido. Una dona que, per salvar al seu pare, està disposada a pactar amb el seu major enemic, Galba, un home entestat a recuperar la glòria perduda i cap d'una família que anhela controlar tota Roma.