Després de sis anys sense aparèixer a la petita pantalla, el presentador Ramón García torna a La 1 de TVE, a partir d'avui dilluns, amb ¿Conoces España?, un concurs que el propi presentador defineix com un "trivial ibèric", en el qual es premia el coneixement de cultura general i de curiositats només d'Espanya. De dilluns a divendres, ¿Conoces España? reptarà quatre concursants a respondre "preguntes temàtiques sobre Espanya" de gastronomia, tradicions, televisió, personatges populars, història, cinema o literatura.

¿Conoces España? ofereix "un repàs de cultura general del país" d'una manera entretinguda, comenta García, que ha presentat les campanades de la Nit de Cap ?d'Any en onze ocasions. La dinàmica del concurs és "senzilla": quatre concursants lluitaran, en cada programa diari de mitja hora, per encertar totes les preguntes de les tres primeres fases i arribar, també, a la final. El finalista opta al premi de 4.000 euros, xifra que pot ser superior si el programa té un pot acumulat d'edicions anteriors, precisa García, que al llarg de la seva carrera ha presentat 17 concursos a la televisió.

En la primera fase els quatre concursants responen preguntes de tres temes, i qui menys punts obtingui és eliminat. Denominada "audiovisual", la segona prova repta els tres concursants que queden amb preguntes formulades a partir de fotos, vídeos o sons que poden ser, per exemple, cançons tradicionals o rostres de famosos. En la tercera fase, els dos concursants que segueixin respondran altres preguntes amb un mapa d'Espanya en mà, i qui obtingui més punts passarà a la prova final.

En la contra rellotge de la final, el temps de què disposa el finalista per respondre "una taula de vuit preguntes" són els punts que ha aconseguit en la primera fase, que es tradueixen en segons, als quals s'afegeixen 30 segons més.