L'extrema dreta ha aconseguit uns resultats rècord en les eleccions presidencials a França. Un dels fantasmes electorals més utilitzats ha estat la por de la islamització de França. Qui "cuina" aquest argument? A França, diversos grupuscles molt actius a Internet han declarat una autèntica guerra contra l'islam. Adverteixen contra la "progressiva islamització" del país i volen evitar-ho costi el que costi. De fet, l'argumentari contra l'excessiva presència d'estrangers a França, i, més concretament, contra la invasió de cultures alienes a l'"autèntic sentit republicà", ha protagonitzat la batalla en les eleccions presidencials franceses.

I no tan sols de la mà del Front Nacional de Marine Le Pen, sinó també del mateix president, Nicolas Sarkozy, en el seu intent de sortir reelegit, també amb els imprescindibles vots lepenistes. En el reportatge L'islam, en nom de la por, que s'estrena aquesta nit al 30 minuts de TV3, som testimonis de com els petits grups contra l'islam actius a Internet obtenen un extraordinari impacte mediàtic i de com el seu discurs aconsegueix introduir-se fins i tot entre certs sectors d'esquerra. Es tracta d'oposar islam a democràcia, a laïcitat, a republicanisme.

Després dels atemptats de l'11-S i de nous fluxos d'immigració, antics conceptes com integració, multiculturalisme o "la França de tothom" han estat substituïts per la incertesa i la por. I, en aquest canvi d'actitud, hi té molt a veure el discurs, no formalment ni estèticament d'extrema dreta, llençat pels grupuscles antiislamistes. Una de les accions d'aquests activistes distribuïdes amb èxit a Internet consisteix a fer una nova retolació d'alguns carrers de Grenoble amb noms com "carrer de la Mesquita" o "carrer del Burca".