Estrenada a més de 60 països, prop de 2.500.000 espectadors i amb unes crítiques immillorables allà on s'ha representat són els crèdits que donen la dimensió de l'èxit d'El Mètode Grönholm, l'obra de Jordi Galceran que ara, produïda per TVC i Versatil Cinema amb la col·laboració de Mediapro, farà el salt a la petita pantalla, en una adaptació que ha comptat amb la direcció d'Enric Folch i amb els mateixos actors que van triomfar al teatre: Jordi Díaz, Lluís Soler, Roser Batalla i Jordi Boixaderas.

L'obra de teatre original ha estat definida "com una divertida i estimulant radiografia de les tensions i els conflictes del món laboral, un retrat àcid i punyent de les lluites de poder, de la competitivitat ferotge, del campi qui pugui que impera en la nostra societat contemporània". Els actors Jordi Boixaderas, Lluís Soler, Roser Batalla i Jordi Díaz reprenen els personatges que "van fer seus com una segona pell al llarg de centenars de representacions. No és poc el mèrit d'aquest quartet d'actors, que va tenir molt a veure amb l'èxit aconseguit", segons Enric Folch.

La sala on es troben els quatre candidats ara té dos espais. Hi ha una terrassa on surten quan se'ls fa fer una prova. I el fet que puguin sortir no canvia per res l'ambient opressiu. De fet, explica Folch, "els estem contemplant com si fos una mena de gran germà, o com si fossin uns ratolins en un laberint". I és que Galceran considera que la producció és l'obra de teatre traslladada al llenguatge cinematogràfic.

El rodatge s'ha fet en dues setmanes a l'edifici Imagina i a la seu del Consorci de la Zona Franca, localitzacions que reflecteixen l'elevat estatus de la companyia, situada en el pis superior d'un gratacel modern. El telefilm arribarà molt aviat a TV3, malgrat que encara no s'ha concretat la data.